SPOR Haber Girişi : 14 Mayıs 2024 15:29

Muşspor Sebat Gençlik Spor maçına hazır!

Muşspor Sebat Gençlik Spor maçına hazır!
Muşspor, Play-Off 3’üncü tur maçında kendi evinde Sebat Gençlik Spor’u ağırlayacak. Karşılaşmanın hazırlıklarını sürdüren sarı-beyazlı ekip mutlak galibiyet ile turu geçen taraf olmak istiyor.

ALPARSLAN DİYARI- Play-Off 2. turda Tokat Belediye Plevne Spor’u eleyen Muşspor, 3. tur ilk karşılaşmasında Sebat Gençlik Spor ile karşılaşacak. Muş’ta oynanacak ilk karşılaşmada sarı beyazlı temsilcimiz avantaj elde etmek istiyor. 

 

 


Play-Off 2. Tur ikinci maçta Tokat Belediye Plevnespor’u 1-0 ve 1-1’lik skorlarla eleyen temsilcimiz 3. tur ilk karşılaşması için Sebat Gençlik Spor’u konuk ediyor. 

 

 

Play-Off 1. tur mücadelesinde kendi sahasından Bursa Yıldırım Spor’u 4-0 yenen temsilcimiz 2. Tur karşılaşmalarında da 1-0 ve 1-1’lik skorlarla Tokat Belediye Plevne Spor’u elemişti. Temsilcimiz 3. Tur ilk karşılaşmasında avantaj elde etmek için Sebat Gençlik Spor’u konuk ediyor. 2. tur karşılaşmasının ardından moralli bir şekilde hazırlıklarını sürdüren temsilcimiz teknik direktör Ercümend Çoşkundere yönetiminde hazırlıklarını aralıksız sürdürdü.

 

 

 

 

 

A KLASMAN HAKEMLERİ GÖREV ALACAK

 

 

1071 Alparslan Spor Kompleksi Muş Şehir Stadyumu’nda saat 16.00’da başlayacak olan Muşspor-Sebat Gençlik Spor müsabakasını Tekirdağ bölgesinden A klasman hakemi Mehmet Ali Özer yönetecek. Özerin yardımcılıklarını ise Ankara bölgesinden A Klasman Yardımcı Hakemi Serdar Osman Akarsu ve Antalya bölgesinden A Klasman Yardımcı Hakemi Arif Dilmeç yapacak. Karşılaşmada 4. Hakem olarak ise Çorum bölgesinden B Klasman Hakemi Ahmet Ecevit görev yapacak. Karşılaşma Türkiye Futbol Federasyonu YouTube kanalı aracılığıyla yayınlanacak.

 

 

MUŞSPOR 2.LİG’E NASIL ÇIKAR?

 

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), geçtiğimiz sezonlarda Bölgesel Amatör Lig (BAL) grup liderlerinin 3. Lig'e yükselmesi için play off maçları düzenliyordu. Ancak geçen yıl yapılan değişiklikle, tüm grup liderleri (toplam 12 takım) doğrudan 3. Lig'e yükseltildi. Bu durum, 3. Lig'deki grup sayısının 4 olmasına neden oldu ve grup liderleri direkt olarak 2. Lig'e yükselme hakkı kazandı.

 

 

PLAY OFF FORMATI

 


Sezon sonunda gruplarında 2., 3., 4., 5. ve 6. sırayı alan takımlar, TFF 2. Lig’e yükselecek son 2 takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılacak. Play Off müsabakaları grup içi eşleşmeler ve final müsabakalarından oluşur.
İlk aşamada, 1. Grup ile 2. Grup'un Play-Off galibi ve 3. Grup ile 4. Grup'un Play-Off galibi birbirleriyle final maçında karşılaşıyor. Final maçı, tarafsız sahalarda tek maç üzerinden oynanıyor.
Muşspor, Sebat Gençlik Spor takımını elemesi halinde, Belediye Kütahyaspor-Merkür Jet Erbaaspor arasındaki eşleşmenin galibiyle finalde karşılaşılacak.

 

 

"HABER: HARUN SEÇKİN"