HASKÖY Haber Girişi : 04 Nisan 2024 11:33

O şehidin ismi Hasköy’de yaşatılacak 

O şehidin ismi Hasköy’de yaşatılacak 
25 Ağustos 2023 yılında Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen EYP’nin patlaması sonucu şehit düşen P. Söz. Er Erkan Selçuk’un ismi, Hasköy ilçesinde yeni yapılan okula verildi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un Hasköy ilçesi Kültür mahallesinde yapımı biten ilkokula P. Söz. Er Erkan Selçuk’un ismi verildi.  

 

 

 

 


Okula Şehit P. Söz. Er Erkan Selçuk’un adının verilmesi şehit ailesi başta olmak üzere, mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı. 

 

 

 

 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, vatan sevgisi ve minnet duygularıyla dolu olarak okula şehit ismini verdiklerini ifade etti.

 

 

 

 

 

Bozyel sözlerine şöyle devam etti: "Yeni nesillerin, şehitlik ve gazilik unvanının ne kadar önemli olduğunu idrak edebilmeleri için şehit isimlerinin okullara verilmesi çok önemlidir. Vatan, devlet ve bayrak söz konusu olduğunda, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz destanlar yazmıştır. Biz şehitlik ve gazilik makamını her şeyden üstün tutan, en yüce makam olarak gören bir milletin mensuplarıyız. ‘İnsanımız daha güzel şartlarda, daha gelişmiş bir ülkede özgürce yaşasın’ diye var gücüyle çalışırken şehadet şerbetini içen Erkan Selçuk ismininin, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışının doğduğu bu memlekette ilelebet anılması için yeni yapılan okulumuza verdik. Bu sayede hem öğrencilerimiz şehitlik kavramını, vatan sevgisini idrak edecekler, hem de vatanı uğrunda can vermiş olan aziz şehidimizin ismi, hatırası yaşatılmış olacaktır. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını ve gazilerimizi Şehit Erkan Selçuk’u rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

 

 

“HABER: KADER AKÇİL”