MALAZGİRT Haber Girişi : 16 Mayıs 2024 10:30

Şefler, Gastronomi Yazarları ve Akademisyenler Malazgirt'i keşfetti

Şefler, Gastronomi Yazarları ve Akademisyenler Malazgirt'i keşfetti
Muş Alparslan Üniversitesi ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu organizasyonuyla gerçekleştirilen Türkiye’nin usta şefleri, Gastronomi yazarları ve akademisyenler Muş Gastronomi Günleri kapsamında Malazgirt ilçesini ziyaret etti.

ALPARSLAN DİYARI- Muhteşem doğa güzellikleri ve zengin tarih mirasıyla ünlü Malazgirt'i ziyaret eden gastronomi uzmanları, Malazgirt Kalesi ve Malazgirt Panoramik Müzesi'nin yanı sıra 1071 Malazgirt Zafer Anıtı'nı da ziyaret ederek tarihin ve kültürün izlerini takip ettiler.

 

 

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Malazgirtli Bayram Özrek, ziyaretleriyle ilgili olarak, "Ben aslen Muş Malazgirtliyim. Bu topraklara gelmek her zaman heyecan verici. İlçemizin tarihi ve doğal güzellikleri her zaman beni etkilemiştir. Gastronomi Günleri kapsamında Malazgirt'i ziyaret etmek bize ayrı bir mutluluk verdi" dedi.

 

Gastronomi uzmanları, Malazgirt'in zengin mutfağı ve yöresel lezzetleri hakkında da övgü dolu sözler sarf ederek, Malazgirt'in gastronomi turizmi potansiyeline dikkat çektiler.

 

Gastronomi yazarları ve akademisyenler de, Malazgirt'in tarihi ve kültürel mirası ile birlikte sunduğu eşsiz lezzetleri keşfetmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, ilçenin gastronomi turizmi alanındaki potansiyeline değinerek, herkesi Malazgirt'i keşfetmeye davet ettiler.

 

 

Bu anlamlı ziyaret, hem Malazgirt'in tanıtımına hem de gastronomi turizminin gelişimine katkı sağladı.

 

Şefler, Gastronomi Yazarları ve Akademisyenlere Malazgirt Kültür Müdürü sevil Yaman Acaroğlu ve Malazgirt Meslek ve Yüksekokulu Müdürü Adem Aktaş’da eşlik ettiler.

 

 

HABER:VEYSEL EŞİN