YAŞAM Haber Girişi : 13 Nisan 2024 09:24

Teleferik faciası: 1 ölü, 2’si çocuk 10 yaralı

Teleferik faciası: 1 ölü, 2’si çocuk 10 yaralı
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik'te dün öğleden sonra bir kabin henüz bilinmeyen bir sebeple metrelerce yüksekten düştü. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2’si çocuk 10 kişi yaralandı.

 

 

 

ALPARSLAN DİYARI-Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde sefer halindeki teleferi hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi sonucu kabinlerden biri düştü.

 

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye sağlık ekibi yönlendirilirken ilk belirlemelere göre, 1 kişi hayatını kaybetti, 2’si çocuk 10 kişi yaralandı.

 

74 kişi kurtarıldı

 

AFAD Başkanı Okay Memiş, Antalya'daki teleferik kazasının ardından, teleferik kabinlerinde bulunan yurttaşların durumuna ilişkin kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede gazetecilere açıklama yaptı.

 

Asılı kalan 11 kabinde mahsur kalan 74 yurttaşın kurtarıldığını bildiren Memiş, 13 kabinde tahliye işlemlerininin sürdüğünü bildirdi.

 

Okay Memiş, şunları kaydetti:

 

"Çok sarp bir arazide çalışmalar titizlikle yürütülmektedir. Asılı kalan 11 kabinde mahsur kalan 74 vatandaşımızın tahliyesini gerçekleştirdik. Şu anda 13 kabinde tahliye işlemlerini titizlikle yürütüyoruz. Devletimizin tüm imkanları bu asılı kalan vatandaşlarımızın kurtarılması için seferber edilmiştir ancak her helikopter de müdahale için elverişli değil. Bazı güçlü helikopterler orada kabinlerde yer yer riskli durumlara da yol açtığı için şimdilik sadece Sahil Güvenlik Komutanlığımıza bağlı 3 helikopterle tahliye işlemlerini yürütüyoruz."

 

 

"AA"