VARTO Haber Girişi : 08 Mart 2024 09:17

Varto’da çölyak hastalarına glütensiz gıda desteği

Varto’da çölyak hastalarına glütensiz gıda desteği
Varto Belediyesi, ilçede ikamet eden çölyak hastası vatandaşlar için glütensiz gıda dağıttı. Varto belediyesi, son zamanlarda görülme sıklığı artan çölyak hastalığı için ilçe genelinde yeni bir proje başlattı.

ALPARSLAN DİYARI- Varto Kaymakamlığı, Muş Belediyesi ve Muş Alparslan Üniversitesi öncülüğünde glütensiz besinlere ulaşmakta zorluk çeken çölyak hastaları için glütensiz gıda paketleri hazırlandı. Hazırlanan paketler ilçede yaşayan çölyak hastalarına ücretsiz olarak dağıtıldı. 

 

 

 

 

 


Muş Ekolojisinde Karabuğday Yetiştiriciliği ve Yayımı Projesi kapsamında, Varto Kaymakamlığı, Muş Belediyesi ve Muş Alparslan Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen etkinliğe, Muş Valisi Avni Çakır, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Varto Kaymakamı Musa Ayyıldız, Muş Halk Ekmek Müdürü Suat Bulut ve Muş Çölyak Derneği Başkanı Doç. Dr. Züleyha Almaz ve çölyak hastaları katıldı.

 

 

 

 

Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ile Muş Valisi Avni Çakır Varto’daki hastalara bu hizmetin sunulmasından memnuniyet duyduklarını ve bu anlamada Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’ya ekibine teşekkür etti.

 

 

 

Glütensiz ürün noktasında hastaların yaşadığı soruna çözüm üretmenin gururu içerisinde olduklarını anlatan Belediye Başkanı Feyat Asya ise, “Çölyak ile PKU hastası olarak bilinen vatandaşlar için daha öncesinde farklı illerimizden glütensiz ekmek ile ürünler sipariş ederek, hastalarımıza ulaştırıyorduk. Yaşanılan bu soruna çözüm üretilmek amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde, şükürler olsun ki Halk Ekmek Fabrikamız içerisinde glütensiz ekmek ve çeşitli gıda üretimlerine başladık. Bunun mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz.” sözlerini ifade etti.

 

 

"HABER: HARUN SEÇKİN"

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kemal 09 Mart 2024 21:46

    Bide utanmadan varto belediyesi diyor işgal ettiğimiz yer demiyor o yediğiniz maaş size haram zehir zıkkım olsun işgalcılar