MALAZGİRT Haber Girişi : 29 Nisan 2024 08:22

1 lira dönemi tarihe karıştı: Malazgirt’te döner ayransız kaldı!

1 lira dönemi tarihe karıştı: Malazgirt’te döner ayransız kaldı!
Malazgirt’te döner ayranla birlikte ikram edilen ayran zaman içerisinde kalktı. Uygun fiyatlardan satılan tavuk dönerin yanında ikram olarak verilen ayran yıllar içerisinde ücrete tabi oldu.

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un Malazgirt ilçesinde 90’lı yıllardan sonra popüler hale gelen tavuk döner-ayran özellikle 2000’li yılların başına damga vurdu. Hemen hemen merkezdeki her cadde ve sokakta furya haline gelen tavuk dönerciler uygun fiyatlarla ilçe sakinlerinin beğenisini kazandı.

 

SINIRSIZ AYRAN İKRAMI

 

2000’li yılların başında özellikle TL’nin alım gücünün daha yüksek olduğu dönemde tavuk döner porsiyonu ve dürümün yanında sınırsız ayran ikamı vardı. Doğal ayranlar ilçe sakinlerinin ilgiyle tüketmesini sağladı. Döner-ayran 1 liradan satışa sunuluyordu. Fiyatların uygun olması tüketimi de artırdı. Kimi vatandaşlar 1.5 2 porsiyon tüketerek tavuk döner ve ayran keyfi yapıyordu.

 

 

 

DÖNER AYRAN KÜLTÜRÜ OLUŞTU

 

Zaman içerisinde döner fiyatların uygun olması nedeniyle ayran makul bir ücretten tüketiciye sunuldu. Döner ocaklarında nar gibi kızaran tavuk eti özellikle köylerden ve çevre kentlerden ilçeye gelen ziyaretçiler tarafından sevilerek tüketiliyor.

 

İlçede ve tüm bölgede kültür haline gelen döner-ayran halen de sevilerek tüketiliyor.

 

ÖZEL HABER: VEYSEL EŞİN