BULANIK Haber Girişi : 14 Şubat 2024 10:27

AK Parti'den YRP’ye geçti: Bulanık ilçe siyasetine bomba etkisi yarattı!

AK Parti'den YRP’ye geçti: Bulanık ilçe siyasetine bomba etkisi yarattı!
Bursa TÜM-BUL-SEV-DER Dernek Başkanı Selahattin Turan, Bulanık İlçe belediye Başkan adaylığı için AK Parti’den müracaat etti. Listelerin açıklanması ile Turan, YRP’den aday olduğını açıkladı. 

ALPARSLAN DİYARI- Bursa'da faaliyet yürüten Türkiye Bulanıklılar, Eğitim, Kültür, Sevgi, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TümBulSevDer) yönetim kurulu başkanı Selahattin Turan, Yeniden Refah Partisi (YRP)’den Bulanık ilçe belediye adayı olduğunu açıkladı. 

 


Bursa’dan Muş'a sürekli gönüllere dokunan ve yaptığı yardımlarla Bulanık ilçe halkının gönlünde taht kuran Selahattin Turan, Bulanık İlçe Belediyesi için Yeniden Refah Partisi ile seçime gidecek.  

 

 


Bursa'dan Muş'a düzenlediği yardım kampanyaları ve sosyal projeleriyle tanınan Selahattin Turan, uzun yıllardır sivil toplum faaliyetlerinde bulunarak Muş'un sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlıyor. AK Parti ile başlayan ve son kararıyla siyasi arenadaki tercihini değiştiren Turan, Yeniden Refah Partisi’ne geçerek belediye başkan adayı oldu. 

 

 

 

 


SELAHATTİN TURAN KİMDİR? 

 

 

Selahattin Turan, 2017 yılı itibari ile (yaklaşık 7 yıl içinde) Bulanık ilçesinde gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile ilçede birçok aileye dokunmuş, yerel dinamikler ile çok olumlu ilişkiler tesis etmiştir. Bu faaliyetleri gerçekleştirirken mahalle muhtarları, kurum yöneticileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile birlikte gerçekleştirmiştir. 

 

 

Aynı zamanda etkili hitabeti ve güçlü iletişimi ile İlçede ciddi manada bir karşılığı bulunmaktadır. Aşiretler ve kanaat önderleri ile çok sıkı bir diyalog içerisinde.13 yıllık bir belediyecilik tecrübesine sahip. Selahattin Turan, gerçekleştirdiği bu projeler ile Bulanık ilçe belediyesini alabilecek bir potansiyele ulaşmıştır.

 

 

BULANIKTA GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELERDEN BAZILARI ŞÖYLE

 

 


TÜMBULSEVDER’in Koordinasyonunda Muş ve Bulanık çevresinde icra edilen projeler; 


•    623 adet engelli aracı dağıtımı, 

 


•    30 dönümlük Bulanık ilçesinin mezarlığının bakım onarım ve güzelleştirilmesi, 

 


•    1200 m² kapalı alan 1300 m² açık alan üzerine Salahattin Turan sokak hayvanlarını koruma kollama barındırma ve rehabilitasyon merkezi, 

 


•    Geleneksel olarak her yıl 50 yetim ve öksüz öğrencimizin kardeşlik köprüsü kapsamında Bulanık’tan

 


Bursa’ya getirilerek tatil yaptırılması, 

 


•    ’’Çocuklar Üşümesin’’ sloganıyla her kış 1500 bot 1500 mont dağıtımı, 

 


•    Her Ramazan ayında 2.000 koli erzak dağıtımı, 

 


•    Gençlik spor kulübüne ve gençlere spor malzemesi desteği, 

 


•    Sosyal ve kültürel faaliyetler 

 


•     Öğrencilere eğitim desteği, Burs yardımı

 

 

"HABER: EMRULLAH ÖZBEY"