GÜNDEM Haber Girişi : 28 Şubat 2024 13:03

CHP'li Başkana hapis cezası verildi

CHP'li Başkana hapis cezası verildi
MİT Tırlarının durdurulmasına ilişkin görüntülerin yayınlanması ile ilgili olarak yargılandıkları davada, CHP’li Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün yargılandığı duruşmada karar verildi.

 

ALPARSLAN DİYARI-Mahkeme heyeti, Gül hakkında “Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 5 yıl hapis cezası verdi.

 

Adalar Belediye Başkanı ve eski Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Yargıtay'ın bozduğu MİT tırları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin davada yeniden yargılandı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Gül, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

Duruşmaya tutuksuz olarak katılan Gül ve avukatları, savcının cezalandırılmasını talep ettiği mütalaaya karşı savunma yaptı. Gül, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Gazetecilik suç değildir" ifadelerini kullandı. Ancak mahkeme, Gül'ü örgüte yardım suçundan beş yıl hapis cezasına çarptırdı.

 

 

Karar sonrası açıklama yapan Gül, dosyada sadece bir tane haberin bulunduğunu ve cezanın direkt olarak bu habere verildiğini dile getirdi. Gül'ün avukatları ise kararı temyiz edeceklerini ifade etti.