EMİN ŞİMŞEK: TÜM ÇABAMIZ BARIŞ, HUZUR VE HİZMET İÇİN

www.alparslandiyari.com’un sorularını yanıtlayan AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, 21 yıllık AK Parti iktidarında tüm Türkiye gibi Muş’un da çağ atladığını belirterek, barış ve huzurun tesisi için ve de kalkınma ve hizmetlerin devamı için Muş halkını yeniden daha güçlü şekilde AK Parti’ye oy vermeye çağırdı.

 

Gönül isterdi ki HDP bu memlekete hizmet yolunda, hayırlı işlerde rekabet edebileceğimiz bir rakibimiz olsun ama bu memlekete hizmette, sevdada, gayrette bizim rakibimiz olamaz. Onların gayesi, derdi, menzili farklı olduğunu söyleyen Emin Şimşek, AK Parti olarak bu seçimlerde Muş’ta oylarını arttırarak çıkacaklarına inandıklarını, bunun için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüklerini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın barış, huzur, kardeşlik için, anaların gözyaşlarının dinmesi için büyük emekler verdiğini sözlerine ekledi.

 

Mehmet Emin Şimşek’in www.alparslandiyari.com’un sorularına verdikleri yanıtlar şöyle:

 

Bu seçimler Türkiye tarihinin en önemli seçimleri olarak görülüyor. Bu seçimleri bu denli önemli kılan nedir? Muş için önemi nedir?

 

Elbette bizim için her seçim çok önemli oldu. Bu seçim ikinci yeni yüzyıl için de önemini daha çok artırıyor. 14 Mayıs 2023'ün seçim tarihi olarak açıklanması aklıma 1950'lerde yaşananları getirdi. Tam 73 yıl önce, 14 Mayıs 1950'de yapılan seçimlerde Demokrat Parti iktidara geldi. Bu olay, Anadolu insanının inanç dünyasında önemli bir yeri olan Arapça ezan yasağının kaldırılmasının da yolunu açtı. Menderes’in başarısı rastlantı değildi, gördüğü teveccüh bazılarını rahatsız etti ve buna engel olmak için türlü senaryolar hazırlandı. 14 Mayıs 2023 tarihinin ne kadar anlamlı olduğunu şunun için anlatıyorum; Cumhurbaşkanımız, Menderes'in 73 yıl önce başlattığı bir misyonu tamamlamaya çalışıyor. O dönemde Menderes'in önüne çıkan tüm engelleri günümüzde 6'lı Masa denilen bir yapı üstlenmiş durumda. Cumhurbaşkanımız, başlattığı hiçbir işi yarım bırakmadı. Şimdi de son kez seçmenin karşısına çıkarak bir dönem daha kendisine yetki verilmesini ve ustalık eserlerini tamamlamayı istiyor. Aynı şekilde bizler de Muş için çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmek bunları artırmak istiyoruz.

 

Bu seçimlerde Muş’ta beklentiniz nedir? AK Parti olarak kaç vekil çıkarabileceğinize inanıyorsunuz?

 

Biz her seçim olduğu gibi bu seçimde de üzerimize düşeni yapmaktayız. Elbette seçim sadece son iki ayda kazanılmaz. Kıymetli Muşlular bu sebeple son iki ay meydana çıkanı değil her daim bu memleket için koşturanları göz önünde bulunduracak feraset ve sağduyuya sahip. Hizmetlerimiz ortada, halkımızın takdirinedir. Sizler de gazeteci olarak bazen bir günümüze dahi tanıklık ettiğinizde yoğunluğumuzu, gayretimizi görüyorsunuz. Gönül ister ki vekil sayımızı artırarak kuvvetli bir iş birliği ile Muş’umuz için daha çok seferber olalım. Çalışmalarımızı bu minvalde yürütüyor, Allah’ın izniyle çok güzel neticeler bekliyoruz. Sefer bizden, zafer Allah’tan.

 

MHP ve İYİ Parti adayları AK Parti’yi nasıl etkiler?

 

Muş bizim evimiz. Bu evde her görüşten insan var ve nihayetinde günün sonunda yüz yüze bakacağımız, oturup beraber çay içeceğimiz, hasbihal edeceğimiz insanlar farklı parti çatısı altında olabilir. Burada hemen hemen herkes birbirini tanır. Taziyelerimizde, düğünlerimizde yine omuz omuzayız. Bu vatana, bayrağa, millete ihanet etmediği sürece hepimiz kardeşiz. AK Parti sunduğu gelecek vizyonuyla, ortaya koyduğu icraatlerle kendini ispatlamış bir partidir. Yeni partilerin bu köklü, sağlam iradeyi sarsması mümkün değil. Meydan er meydanıdır ve bizimle bu meydanda hayırda yarışacak insanları görmek bizi mutlu eder.

 

Muş’ta en büyük rakibiniz Yeşil Sol Parti adı altında seçimlere girecek olan HDP. Hem genel olarak Türkiye açısından hem de Muş açısından HDP’ye dair yaklaşımınız görüşünüz nedir?

 

Partimiz bölgenin birçok yerinde birinci parti çok az ilde ise ikinci parti. Rekabetin olmadığı yerde rehavet olur. Gönül isterdi ki HDP bu memlekete hizmet yolunda, hayırlı işlerde rekabet edebileceğimiz bir rakibimiz olsun ama bu memlekete hizmette, sevdada, gayrette bizim rakibimiz olamaz. Onların gayesi, derdi, menzili farklı. Bu adaylar bu memleketin mayasını gönlüne çalamamış insanlar, bu milletin derdiyle dertlenmeyen, halini bilmeyen isimler hangi yüzle oy isteyecek. Elbette listedeki isimlere bakmaksızın oyunu kullanacaklar da vardır ama ciddi bir kesimin kendi ilke ve değerleriyle çatışan isimleri görmezden gelmeyeceğine eminim.

 

AK Parti 20 yıllık iktidarı süresince Türkiye’ye sayısız eserler kazandırdı. Gerek 20 yıllık dönem gerekse de sizin milletvekili olarak mecliste olduğunuz son 5 yıllık dönem için Muş’a yapılan hizmetlere dair neler söylemek istersiniz?

 

Hamd olsun bu konuda alnımız açık, yüzümüz ak. Gerek hükûmetimizin geliştirdiği politikalar neticesinde, gerek ilimizin sorun ve ihtiyaçlarının tespiti neticesinde ilimiz için talep ettiklerimle sayısız yatırım ve hizmet geldi. Elbette bu röportaja hepsini sığdırmak mümkün değil.

 

Muş’umuza son 20 yılda adalet projelerine 1 milyar 10 milyon TL yatırım yaptık. Aile ve sosyal hizmetler kapsamında toplam 5 Milyar 841 Milyon TL yatırım ve destek sağladık. Sosyal yardımlardan faydalanan hane sayısı 49.134’tür. 6 adet Sosyal Hizmet Merkezimiz var. Çalışma ve sosyal güvenlik kapsamında 1 Milyar 118 Milyon TL yatırım ve destek sağladık. İŞKUR aracılığıyla işe yerleşen kişi sayısı 42.115. Teşviklerden yararlanan işyeri sayısı 8.829 ve teşvik tutarı 523 milyon TL. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın çalışmaları kapsamında ilimize 7 Milyar 800 Milyon TL yatırım ve destek sağladık.

2005 - 2022 yılları arasında KÖYDES destekleri kapsamında ilimize 390.637.453 TL yatırım yaptık. Enerji ve tabii kaynaklar alanında 1 Milyar 518 Milyon TL yatırım yaptık. 8.849 km elektrik dağıtım hattı, 387 km doğal gaz dağıtım hattı. 1.36 Milyar elektrik sektörüne, 120.7 Milyon petrol ve doğal gaz sektörüne, 32.5 Milyon madencilik sektörüne yatırım yaptık.

20 yıl içerisinde yürütülen arama çalışmaları sonucunda ilimizde; 1.17 Milyon ton alçıtaşı 101.6 Milyon ton kuvarsis, 386.9 milyon ton kömür rezervleri bulunmuştur. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın çalışmaları kapsamında 2 Milyar 630 Milyon TL yatırım ve destek sağladık.

Kültür ve turizm çalışmalarında 1143 Milyon TL yatırım yaptık. 20.3 Milyon TL kültür varlıkları restorasyonuna destek verdik.

Eğitimin önündeki tüm engelleri kaldırarak bu alanda 977 Milyon TL yatırım yaptık. Sağlıklı gelecek sağlıkla yeşerecek dedik ve bu alanda da 1 Milyar 281 Milyon TL yatırım yaptık.

479 Milyon 629 bin TL sanayi ve teknoloji alanına yatırım yaptık. 1.071 işletmeye 44.990.035 TL tutarında destek sağladık. 841 işletmeye alternatif finansman desteği kapsamında 25.077.890 TL kredi hacmi sağladık.

Muş’a ayrılan tarımsal destek ödemeleri 20 yılda 19 kat artış gösterdi. Bu alanda 5 Milyar 929 Milyon TL yatırım ve destek sağladık.

Bu dönemde Muş iline toplam 631.7 milyon TL hayvancılık desteği verdik. Muş’ta tarım büyüyor ve gelişiyor, tarımsal üretim değeri 5.1 Milyar TL. Muş’ta ihracat 2.63 Milyar dolara yükseldi. Ulaştırma ve altyapıda 5 Milyar 851 Milyon TL yatırım yaptık.

HES Projeleri nedeniyle 96 km’lik Palu-Genç (Bingöl) Muş demiryolu deplasmanını tamamladık. Evet, işte bunlar sayabildiklerimiz. Çok sayıda hizmet ve yatırım ile son 20 yılda Muş’a çağ atlattık.

 

Önümüzdeki dönem için Muşlular size, AK Parti’ye neden oy versin ne tür hizmet taahhütleriniz var?

 

AK Parti muhafazakâr demokrat kimliği ile kurulduğu günden bu yana değerlerini muhafaza ederek demokrasiye çağ atlatmıştır. Küresel arenada ve özellikle bölgesinde oyun kuran, oyunun seyrini belirleyen bir aktör olmuştur. Her türlü kirli zihniyetin tahakkümünü yerle bir ederek hiç kimsenin bu topraklar üzerinde hain emellerine ulaşmasına izin vermemiştir. Neden mi AK Parti, son 20 yıla bakmak yeterli olacaktır. Neden mi AK Parti, biraz önce sadece Muş için bir kısmını sayabildiğim hizmet ve yatırımlara bakmak yeterli olacaktır. AK Parti, sıradan bir siyasi parti değildir. Derdi olan, sevdası olan, heyecanı olan bir partidir. Bu aşkla 20 yıldır koşuyoruz. Yeniden AK Parti demek, yeniden ve daha fazla hizmet ve yatırım demek, güçlü Türkiye demek, mazlumun, ümmetin umudunun tazelenmesi demek. AK Parti’ye verilen oy bu vatanın bekasına verilen oydur. Aziz milletimizin aklı ve gönlü agâhtır. Biz milletimize güveniyoruz, onlar da bize güveniyor, bunu 20 yıldır görüyoruz.

 

Muş AK Parti milletvekili ve aynı zamanda vekil adayı Şimşek son olarak, 14 Mayıs seçiminin ülkemize hayırlar getirmesini temennilerinde bulunarak sözlerini bitirdi.