HASKÖY Haber Girişi : 14 Ocak 2024 17:24

Hasköy’de İsrail’in Gazze’ye saldırıları protesto edildi

Hasköy’de İsrail’in Gazze’ye saldırıları protesto edildi
HÜDA PAR Muş İl Başkanlığı, Hasköy ilçesinde düzenlediği etkinlikle İsrail’in Filistin’deki soykırımı protesto edildi.

ALPARSLAN DİYARI- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Muş İl Başkanlığı tarafından yapılan çağrıyla Hasköy Çarşı Merkezi’nde toplanan kalabalık, ellerindeki dövizlerle İsrail’e tepki gösterdi. Kuran- Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, 98 gündür Gazze’de Siyonist vahşeti ve soykırımının tüm acımasızlığıyla devam ettiğini söyledi. "Buna Karşın Ümmetin aziz evlatları dünya müstekbirlerinin tüm acımasızlığına ve Ümmetin sessizliğine rağmen vatanlarını terk etmiyor ve kutsal cihadını sürdürüyor” diyen Başkan Çağlayan, “Direniş 4. ayına girdi. Bu eşsiz sabır, metanet ve cesaret Gazze’nin zaferinin en büyük ispatıdır. Bugün tarih “nice az ve zayıf görünen toplulukların sayıca çok ve güçlü topluluklara galebe geldiğini” yeniden yazmaktadır. Gazze halkı, sabır ve sebatıyla, imanıyla, kahramanlığıyla, samimiyetiyle kendini dost-düşman bütün dünyaya kanıtladı. Vatanına ve davasına sahip çıktı. En azizlerini feda etti. Ama zulme boyun eğmedi ve inancından taviz vermedi. Dünyanın ve 2 milyarı aşkın nüfusuyla bütün İslam Ümmetinin gözleri önünde, Gazze’nin masum çocukları, mazlum kadınları ve sivil insanları öldürülürken, evleri ve beldeleri füze ve bombalar ile başlarına yıkılırken bizler kardeşlik hukuku ve görevimizi yerine getirdik mi?” dedi.

 

 

 

 

“BÜTÜN DÜNYA YAŞANANLARI DEHŞETLE İZLEMEKTEDİR”

 

Aksa Tufanı’nın bütün maskeleri düşürdüğünü dile getiren Çağlaya, “Sadece Siyonist terör örgütü İsrail’in kirli yüzünü değil, aynı zamanda dünyaya özgürlük ve demokrasi satan bezirgânların da gerçek ve iğrenç yüzünü ifşa etti. Sözde insan hakları savunucularının aslında nasıl birer insan canavarı ve aşağılık yaratıklar olduğuna bu vesileyle bütün dünya şahit olmakta ve yaptıklarını dehşetle izlemektedir. Aksa Tufanı sadece işgal altındaki Filistin’de değil tüm dünyada zalimlerin başına kopan büyük bir tufandır. Bu tufan Siyonist işgal ile birlikte barbar batının ve küresel emperyalistlerin zulmünü de Nuh Tufanı gibi boğacak ve helak edecektir inşallah” ifadelerini kullandı.

 

 

 

"GAZZE’DE KATLİAMLAR SÜRÜYOR"

 

“Gazze direniyor ama Siyonist katliam ve soykırım da devam ediyor” diyen Çağlayan, “Gazze’de katliamların sürüyor. Siyonist terör örgütü İsrail 7 Ekim’den bu yana 100 gündür Gazze’de aralıksız olarak katliamlarını sürdürüyor. Her gün suç dosyasına yeni suçlar ekliyor. Gazze’nin masum ve savunmasız halkını katlediyor. Konutları, camileri, okulları, üniversiteleri, hastaneleri, ambulansları, kamu binalarını, insani yardım ekiplerini ve araçlarını bombalamaya devam ediyor. Gazetecileri kasıtlı olarak hedef alıyor. Uluslararası kuruluşların verilerine göre, 2021 ve 2022 yılarında dünya genelinde 109 gazeteci ve medya çalışanı öldürüldü. Siyonist İsrail ise sadece 3 ayda, yani 7 Ekim'den bu yana Gazze’de 112 gazeteci ve medya çalışanı katletti. Siyonist terör örgütü İsrail suçlarını örtmek için gazetecileri kasıtlı olarak hedef alıyor” diye konuştu.

 

 

 

"SEÇİM ATMOSFERİ YAŞANANLARI UNUTTURMASIN”

 

Seçim atmosferinin yaşananları unutturmaması gerektiğini kaydeden Çağlayan şunları kaydetti:

 

“Türkiye olarak seçim atmosferine girdik. Seçim süreci ve gündemi Gazze’yi ve oradaki Siyonist katliamı bize unutturmamalıdır, dikkatlerimizi oradan başka yöne çevirmemelidir. Daha önce de bu meydanlarda söyledik; Gazze’yi ve Siyonist vahşeti unutmayalım ve unutturmayalım. Allah muhafaza, Gazze ve çocuklarını unuttuğumuz an Allah’ın bizi unuttuğu an olacaktır. Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 7 Ekim ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında, Türkiye limanlarından Siyonist İsrail’e 701 gemi sefer yapıldığını ve bunun da günde ortalama 8 gemiye tekabül ettiğini açıkladı. Gazzeli kardeşlerimize en acımasız katliamların yaşatıldığı bir anda bu gemilerin limanlarımızdan gitmesi son derece esef verici bir durumdur. Gazze bir bütün olarak ateş altıdayken Siyonist işgalciler ile ticari, ekonomik, diplomatik, askeri, kültürel ve siyasi tüm ilişkilere son verilmelidir. Siyonist terör örgütü İsrail’in tüm yetkililerinin savaş suçlusu olarak yargılanmaları için Hükumet tarafından gerekli yasal süreç başlatılmalıdır. Siyonist işgalcilere stratejik destek sağlanan Kürecik ve İncirlik üslerinin faaliyetleri durdurulmalı, lojistik destek sağlanan tüm deniz ve hava limanları işgal rejiminin gemi ve uçaklarına kapatılmalıdır. Siyonist barbarlığa karşı Hükümet caydırıcı adımlar atmalıdır. Filistin Meselesi Ümmetin ortak meselesidir. Mescid-i Aksa ve Kudüs, Müslümanların ortak değeridir. Bu bilinç kaybolmamalı ve nesiller boyu diri tutulmalıdır. HÜDA PAR olarak tekrar ediyoruz; Kudüs Davası davamızdır. Filistinli kardeşlerimizi tüm imkânlarımızla desteklemeye devam edeceğiz. Onlar yalnız ve sahipsiz değildir.”

 

“HABER:KADER AKÇİL”