EĞİTİM Düzenleme Tarihi : 02 Mayıs 2024 08:01 Haber Girişi : 01 Mayıs 2024 21:51

Hasköy’de müthiş sergi: Kimisi sanat kimisi sanatçı oldu

Hasköy’de müthiş sergi: Kimisi sanat kimisi sanatçı oldu
Muş’un Hasköy ilçesinde minik öğrencilerin dünyaca ünlü ressamların kılığına girerek düzenlediği resim sergisi yoğun ilgi gördü.
Hasköy’de müthiş sergi: Kimisi sanat kimisi sanatçı oldu

ALPARSLAN DİYARI- Hasköy ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda resim kursu öğretmeni Seher Alkış'ın organize ettiği ve dünyaca ünlü ressamların tanıtıldığı resim sergisi yapıldı. Sergide, ressamların eserleri farklı tekniklerle çizilerek öğrenciler tarafından canlandırıldı.

 

 

 

 

Yoğun ilgi gören sergide öğrenciler, Salvador Dali, Picasso, İnci Küpeli Kız, Frida Kahlo Van Gogh gibi dünyaca ünlü Sanatçılar ve eserler canlandırıldı.

 

 

 

 

 

“ÇOCUKLARIMIZIN İLERİ ZAMANDAKİ BÜYÜK YETENEKLERİ ŞEKLİNDE GÖREBİLİRİZ”

 

 

Yapılan sergide büyük bir emeğin olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, “Bugün burada bulunmamızın sebebi, ilçemiz Mehmet Akif Ersoy İlkokul öğrencilerimizin ve öğretmenlerinin hazırladığı resim sergisinde bir araya gelmekti. İlçe Halk Merkezi bünyesinde açtığımız kurs üç aylık bir süre sonrasında çok ciddi bir emek ortaya çıktığını gördük. Bugün burada yağlı boya, guaj boya, Kuru kalem çalışmasını çok güzel bir şekilde sergilemişler. Şimdiki küçük çocuklarımızın ileri zamandaki büyük yetenekleri şeklinde görebiliriz.  Sergide emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

“ÇOCUKLAR ÇOK GÜZEL RESİMLER YAPMIŞLAR”

 

 

Sergiye katılan öğrenci velilerinden Gülbahar Onay ise “Bugün çocuklarımızın resim sergisine geldik. Okula teşekkür ederiz, öğretmenlerine teşekkür ederiz. Sergi çok güzeldi. Maşallah küçük çocuklara, çok güzel resimler yapmışlar” dedi.

 

 

 

 

 

Sergiye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, kamu kurum amirleri ve çok veliler katıldı.

 

"HABER: KADER AKÇİL"