EĞİTİM Haber Girişi : 25 Nisan 2024 15:58

Hasköy’den TÜBİTAK başarısı: Tek Okul 3 Proje

Hasköy’den TÜBİTAK başarısı: Tek Okul 3 Proje
Muş'un Hasköy ilçesinde öğrenciler, TÜBİTAK 2204-B Ortaokul öğrencileri arası Proje Yarışması'nda başarıyla adlarını duyurdu.

ALPARSLAN DİYARI- Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından Van'da düzenlenen "18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması Bölge Sergisi"nde dereceye giren öğrencilere başarı belgesi verildi.

 

 

 


Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde Mühendislik Fakültesinde açılan sergide öğrenciler hazırladıkları 105 projeyi sergiledi. Düzenlenen bölge finalinde, Danışman öğretmenler; Murat Toplu, Uğur Kodaş ve Arzum Keskin’in desteğiyle, Hasköy Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Ferhat Eryetkin, Sümeyya Şengel ve İshak Yurga'nın hazırladığı üç proje finale kalmayı başardı.   

 

 

 

 

 

Finale kalan projeler arasında Ferhat Eryetkin’in "DEĞER KA(R)T!" adlı projesi TÜBİTAK'ın 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması'nda Değerler Eğitimi kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görüldü. 

 

 

 

 

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından Van'da düzenlenen "18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması Bölge Sergisi"nde dereceye giren öğrencilere başarı belgesi verildi.

 

 

FİNALE KALAN 3 PROJE ŞU ŞEKİLDE: 

 

 

 

 

 

DEĞER KA(R)T!

 

 

Projede öğrencilere MEB tarafından belirlenen 10 temel değer öğretilmek amaçlanmıştır. Kart şeklinde tasarlanan oyun öğrencilere bilişsel ve duyuşsal olarak değerleri öğretir. Aynı zamanda ders modu olarak kullanılabilir içeriği ile öğrencilerin ayetleri ve hadisleri öğrenmesini, değerleri hayatlarında daha kolay uygulayabilmesini sağlar. 

 

 

 

 

 

EVDE OKUMA SAATİ

 

 

Öğrencilerimizin okuma hızlarını arttırmak amacıyla tasarlanan projemizde bir aylık uygulama sonucu öğrencilerin okuma hızlarının arttığı tespit edilmiştir. Öğrenciler bir ay boyunca evde her akşam yarım saat aileleri ile kitap okumuş, sonuçlar analiz edilmiş ve amaca ulaşılmıştır.

 

 

 

 

 

OKULDA TARIM

 

 

Ortaokulu bitiren her öğrencinin bölgesinde yetişen tarım ürünlerini tanıması ve ata tohumunu kullanarak üretim yapması amaçlanmıştır. Civar köylerden toplanan ata tohumları analiz edilmiş, uygun ekim ve dikim zamanları belirlenmiş ve okul bahçesinde tarım yapılmaya başlanmıştır.

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"