HASKÖY Haber Girişi : 26 Mart 2023 14:45

Hasköy’lü Son, Yeşil Sol Parti'den Muş Milletvekili aday adayı oldu 

Hasköy’lü Son, Yeşil Sol Parti'den Muş Milletvekili aday adayı oldu 

 

Hasköy’lü Son, Yeşil Sol Parti'den Muş Milletvekili aday adayı oldu 

Hasköy Bidri Aşireti mensubu Siyasetçi, STK Başkanı, İş İnsanı Reşat Son, Emek ve Özgürlük İttifakı protokolünde HDP adına yer alan Yeşil Sol Parti listesinden Muş Milletvekili aday adayı oldu. 

İstanbul’da ikamet eden Başarılı İş İnsanı Reşat Son Yeşil Sol Parti'den Muş milletvekili aday adaylığını açıkladı. 

Gazetecilere kararını açıklayan Son, "Omuz omuza mücadele etmekten onur duyduğum, arkadaşlarımın ve akrabalarımın önerisi doğrultusunda çok sevdiğimiz partimize başvurumuzu yaptık. Yolumuz açık olsun" ifadelerini kullandı. 

"Yolumuz Açık Olsun" 

 Yeşil Sol Parti'den 28. Dönem Muş milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptığını duyuran Son, "Omuz omuza mücadele etmekten onur duyduğum arkadaşlarımın ve akrabalarımın önerisi doğrultusunda çok sevdiğimiz partimize başvurumuzu yaptık. Muş Dernekler Federasyonu ve DGD platformunda aktif olarak görev aldım. Gençlik yıllarımdan beri HADEP, DEHAP,DTP, BDP ve HDP’de çeşitli görevler aldım. “Tecrübeli bir isimsin aday adayı ol” önerileri üzerine bu yola çıkmış bulunuyorum. Muş’ta 3-0 kazanacağımıza inanıyorum. Beni destekleyen ve uygun gören herkese şükranlarımı sunuyorum. Mahcup olmadan alnımın akıyla çıkmak tek dileğim. Partimiz bizi uygun gördüğünde halkımızla omuz omuza mücadele çıtasını yükselteceğiz. Yolumuz açık olsun" ifadelerini kullandı. 

Yeşil Sol Partiden yapılan açıklamada,Bidri Aşireti mensubu Reşat Son Muş Hasköy ilçesinde Yeşil Sol Parti'den Muş milletvekili aday adaylık başvurusu yapan ilk kişi olduğu belirtildi.