MALAZGİRT Haber Girişi : 26 Nisan 2024 13:08

Malazgirt'te İlkbaharda Çöl Sıcakları: Vatandaşlar şaşkın 

Malazgirt'te İlkbaharda Çöl Sıcakları: Vatandaşlar şaşkın 
Malazgirt ilçesi, normalde serin ve yağışlı geçen ilkbahar aylarına girmesine rağmen, çöl sıcaklarıyla karşı karşıya.

ALPARSLAN DİYARI-  İlçe sakinleri, normalde bu mevsimde biraz serinlemeyi umut ederken, sıcaklıkların beklenenden yüksek seyretmesiyle mücadele ediyor.

 


UZUN ZAMANDIR YAZ BU KADAR ERKEN BAŞLAMAMIŞTI


Meteoroloji uzmanları, Malazgirt'in çöl iklimi etkisi altında kaldığını belirtiyor. Bu nedenle, bahar mevsiminde dahi sıcaklıkların normalin üzerinde seyretmesi kaçınılmaz olabiliyor. Ancak, bu yılın bulunduğu aya göre sıcaklık rekorları kırmasıyla, yerel halk sıkıntı çekiyor. Genelde bu aylarda daha çok yağmurlu günler yaşanırken, bu yıl kavurucu sıcaklar çok erken başlamış durumda.

 

TEDİRGİN DURUMDAYIZ

 

Malazgirtli vatandaşlar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlçemizdeki sıcak hava dalgasının neden olduğu olumsuz etkileri en aza indirmek için gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz. Ektiğimiz ekinlerin büyüyüp gelişmesi için bu aylarda yağmur yağmasını beklerken yaz ortalarında yaşanan kavurucu sıcakların bu kadar erken başlaması biz çiftçileri şimdiden tedirgin etmeye başladı." dedi.

 

 

Malazgirt'te yaşayanlar, gün içinde mümkün olduğunca dışarıda vakit geçirmemeye çalışıyor. Sıcak hava nedeniyle sağlık sorunları da artış gösteriyor. Yetkililer, özellikle yaşlı ve çocukların sıcak çarpmasına karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor. Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki günlerde de sıcak hava dalgasının devam edeceği uyarısında bulunuyor.

 

VEYSEL EŞİN