MALAZGİRT Haber Girişi : 05 Mayıs 2024 11:02

Malazgirt'te şiddetli rüzgâr hayatı felç etti: Ağaçlar kökünden söküldü yollar kapandı

Malazgirt'te şiddetli rüzgâr hayatı felç etti: Ağaçlar kökünden söküldü yollar kapandı
Malazgirt ilçesinde akşam saatlerinde başlayan şiddetli rüzgâr nedeniyle ciddi hasarlar meydana geldi. Gece saatlerinde başlayan ve saatteki hızı yer yer 70 kilometreye ulaşan rüzgâr, yaşamı olumsuz etkiledi.

ALPARSLAN DİYARI- Rüzgârın etkisiyle birçok ağaç kökünden sökülerek yollara devrildi. Bu durum, ulaşımı felç etti ve vatandaşların güvenliğini tehdit etti.

 

 

AĞAÇLAR VE DİREKLER DEVRİDLİ

 

Danışmentgazi Mahallesinde yaşanan şiddetli rüzgâr ağaçları kökünden sökerek yolları kapadı. Yaşanan şiddetli rüzgârdan dolayı devrilen bir ağaç yolu kapatmayla kalmazken elektrik ve internet kablolarını da kopardı. Yetkililere haber veren mahalle sakinleri yolların açılmasını ve arızaların kısa süre içerisinde giderilmesini istiyor.

 

 

 

VATANDAŞLAR UYARILDI 

 

Yetkililer, vatandaşları rüzgârın etkilerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ağaçların devrilme riski nedeniyle açık alanlardan uzak durmaları gerektiğini belirttiler. Ayrıca sürücülerden de dikkatli olmaları ve yolda ağaç devrilmesi gibi olumsuz durumlarla karşılaşmamak için yavaş seyretmeleri istendi.

 

 

 

Şiddetli rüzgârın etkisinin ne kadar süreceği ve olası hasarların boyutu hakkında henüz net bir bilgi verilmezken, Malazgirt halkı rüzgârın yarattığı olumsuzluklarla mücadele etmeye devam ediyor.

 

 


VEYSEL EŞİN