GÜNDEM Haber Girişi : 14 Ekim 2023 15:00

Mehmet Şimşek'ten araba tasarrufu!

 Mehmet Şimşek'ten araba tasarrufu!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda kullanılacak araçlara ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

ALPARSLAN DİYARI-  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamudaki araç alımlarında değişikliğe gidileceğini açıkladı. Kamuda yerli otomobil olan TOGG araçlarının tercih edileceğini ifade eden Bakan Şimşek, bu adımın hem yerli otomobil üretimini desteklemek hem de tasarruf sağlamak amacı taşıdığını vurguladı.


KAMUDA SADECE TOGG KULLANILACAK


Bu karar, yalnızca mevcut otomobillerle sınırlı kalmayacak. Mehmet Şimşek, eldeki kamuya ait araçların da satılacağını ve yerine TOGG araçlarının tercih edileceğini ifade etti. Bu sayede kamunun taşıt filosu, yerli ve milli otomobillerle yenilenecek ve yerli üreticilere destek sağlanacak.


30 BİN TOGG

 

Eski Hazine ve Maliye Bakanı olan Nureddin Nebati de bu yılın başında yerli otomobil TOGG için kamu alım garantisi uygulanacağını duyurmuştu. Nebati'nin açıklamasına göre, toplam 30 bin adet TOGG satın alınacaktı. Bu açıklama, yerli otomobilin kamuda ciddi bir talep göreceğinin bir işaretiydi.


HABER MERKEZİ