HASKÖY Haber Girişi : 14 Temmuz 2023 18:46

Muş CHP İl Başkanından tepki "Onurumuzla oynadılar"

Muş CHP İl Başkanından tepki
Muş Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı İsmail Adanur ile birlikte CHP’de, Kayseri, Ağrı, Mardin, Van ve Hakkari il başkanları ve yönetimleri görevden alındı.



İl başkanları hakkında, "Görev ve sorumluluklarını aksatan yöneticilerin görevden alınmasını"düzenleyen 25/1 tüzük maddesi doğrultusunda işlem yapıldı. 


Genel Merkez’den görevden alınma gerekçesini öğrenen eski il başkanları ise partiye itiraz dilekçelerini göndermeye başladı.

 
"30 yıldır disiplinsiz değildim de şimdi mi oldum"


Görevden alınan Muş İl Başkanı İsmail Adanur, 30 yıldır partiye hizmet verdiğini belirterek “Onurumuzla oynadılar” dedi.


30 yıldır partiye hizmet verdiğini belirten Muş eski İl Başkanı İsmail Adanur, "Ben partiye sonradan transferle gelen biri değilim. Bizi 25/1 maddesine göre görevden almışlar. Tüzükteki karşılığı disiplinsizlik, parti haklarını korumamak gibi bir gerekçe. Bu beni rencide etti. 30 yıldır hizmet ederken disiplinsiz değildim de bugün mü disiplinsiz oldum. Onurumuzla oynadılar. Dün itiraz dilekçemi gönderdim. Süreç her şeyi gösterecek” dedi. Görevden alınan Kayseri İl Başkanı Zeki Özkan da pazartesi günü Genel Merkez’e itiraz dilekçesini gönderdiğini ifade ederek, “Bundan sonra top onlarda"dedi

 

Görevden alınan bir diğer başkan Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan da “Biz de anlamış değiliz, neden görevden alındığımızı, pazartesi itirazımızı yaptık” dedi.