HASKÖY Haber Girişi : 02 Mart 2024 14:39

Muş Jandarma ekipleri avcıların hedefindeki kartalı kurtardı!

Muş Jandarma ekipleri avcıların hedefindeki kartalı kurtardı!
Muş İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından, Hasköy İlçesi Büvetli Köyü sınırları içerisinde bulunan İron sazlıklarında yaralı halde olan ‘Bozkır Kartal’ını kurtardı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timine bağlı ekipler gerçekleştirdikleri devriye görevinde, Muş İli Hasköy İlçesi Büvetli Köyü sınırları içerisinde bulunan İron sazlıklarında avcılar tarafından sol kanadından ateşli silahla vurulmuş ve uçamayan kozkır kartalı tespit edildi. Ekipler, yaptığı çalışmayla yaralı olan kartalı bulunduğu yerden kurtararak, Muş Doğa Koruma Ve Milli Parklar (Muş DKMP) Şube Müdürlüğü teslim etti.

 

 

 

 

 

Muş İl Jandarma Komutanlığı tarafından 01.03.2024 tarihinde Hasköy İlçesi’nde (Iron Sazlıkları) yaralı  "Bozkır Kartalı" buldu. Koruma altındaki yaban hayvanı tedavisinin yapılması için Muş DKMP Müdürlüğüne teslim edildi. 

 

 

 

 

 

 

Muş Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

 

 

“Muş İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Doğa Koruma Timi tarafından 01 Mart 2024 Cuma günü saat 11:00 sıralarında Muş İli Hasköy İlçesi Büvetli Köyü sınırları içerisinde bulunan İron sazlıkları (05 Ekim 2022 tarihi itibarıyla Özel Çevre Koruma Bölgesi. "Doğal Sit Alanı / Nitelikli Doğal Koruma Alanı",  "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı") ‘nda kontrol ve denetim yapılmıştır. Sazlıklarda 1 adet “Bozkır Kartalı” olduğu tespit edilen yaban hayvanı/kuşun uçamadığı yaralı olduğu fark edilmiştir. Hizmet aracında taşınan envantere kayıtlı saplı file ile hayvan yakalanmıştır. Hayvanın sol kanadından ateşli silah ile yaralandığı bu nedenle uçamadığı görülmüştür. Hayvanın bulunduğu alan, Hasköy ve Korkut İlçelerini kapsayan Altınova Genel Avlağı içerisinde yer alan Özel Çevre Koruma Bölgesi (2023-2024 Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı (Korunan Alanlar başlıklı 8. Madde 1. Fıkra (ç) bendi  ile avlak içerisinde kalan bölge)’ dir.  Hayvanın gerekli tedavisinin yaptırılması amacıyla aynı gün hayvan Muş Doğa Koruma Ve Milli Parklar (Muş DKMP)  Şube Müdürlüğü teslim edilmiştir.”

 

 


“HABER: HARUN SEÇKİN”

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.