MUŞ Haber Girişi : 18 Nisan 2024 14:18

Muş Ovası kırmızıya boyandı: Koparmanın cezası 387 bin 141 TL

Muş Ovası kırmızıya boyandı: Koparmanın cezası 387 bin 141 TL
Muş’ta açılan laleler ovayı kırmızıya boyarken, koparmanın cezası ise 387 bin 141 TL olarak belirlendi.
Muş Ovası kırmızıya boyandı: Koparmanın cezası 387 bin 141 TL

ALPARSLAN DİYARI- Muş'ta doğal olarak yetişen ve endemik bir tür olan Muş Lalesi, havaların ısınmasıyla çiçek açarak ovayı kırmızıya bürüdü. Doğal olarak yetişen laleler, güzel manzaralar oluşturdu. 

 

 

 

 

 

Muş’un Karakuyu köyünde Muş Lalesi tarlaları kırmızıya boyarken, nesli tehlike altında bulunan endemik ve nadir bir bitki türüdür. Muş Lalesinin tahrip edilmesi ve soğanından koparılması ile ticarete konu edilmesi halinde ise 387 bin 141 TL idari para cezası uygulanacak.

 

 

 

 

 

“MUŞ YETERİNCE TANITILMIYOR”

 

 

Muş’un Karakuyu köyünden Sinan Yıldırım, Muş lalesinin her yıl doğal yollarla yetiştiğini ve her yıl birçok kişi lalelerle fotoğraf çekmek için köylerine gittiğini belirterek, “Muş lalesi kendimi bildim bileli bizim topraklarda her yıl kendiliğinden, doğal yollarla yetişiyor. Her yıl hatrı sayılır ziyaretçiler gelip fotoğraf çekiyorlar. Tabi biz köy halkı olarak ziyaretçilere koparmamaları ve tahrip etmemeleri konusunda sıkça uyarıyoruz. Doğal güzelliğimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Fakat bu doğal güzelliğimizin reklamı yeterince yapılmıyor. Neden bütün Türkiye burayı bilmiyor, buraya gelmiyor. Muşluların sıcakkanlılığı, misafirperverliği ve bu güzel doğa neden bilinmiyor. İnsanlarımızı Muş’a davet ediyorum.” dedi.

 

 

“HABER: HARUN SEÇKİN”

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.