MUŞ Haber Girişi : 27 Nisan 2024 14:22

Muş Ovası’nda görüntülendi! Görenler hayran kaldı…

Muş Ovası’nda görüntülendi! Görenler hayran kaldı…
Türkiye'de sıklıkla görülen ve beslenme özellikleriyle tarım dostu olarak bilinen küçük ak balıkçıl kuşları, Muş Ovası’nda objektiflere takıldı.
Muş Ovası’nda görüntülendi! Görenler hayran kaldı…

ALPARSLAN DİYARI- Türkiye'nin önemli sulak alanlarından biri olan Muş Ovası, baharın gelişiyle birçok canlıya ev sahipliği yapıyor. Muş’un ekolojik çeşitliliğinde canlılar önemli bir yer tutuyor. Kanatlı hayvanların göç yolu üzerinde bulunan Muş, birçok kuş çeşidine de ev sahipliği yapıyor. 

 

 

 

 

 

Muş Merkeze 18 kilometre uzaklıkta bulunan ve yemyeşil çayırları ile bilinen Hasköy’de, bugünlerde küçük ak balıkçıllar misafir ediyor.

 

 

 

 

 

Muş’un yerli kuş türü olarak bilinen küçük ak balıkçıllar kış aylarında kısa bir süreliğine Muş’tan sulak alanlara göç ederek kışın sonlarına doğru sularla kaplanan ovaya tekrar dönüyorlar.

 

 

 

 

 


Hasköy bölgesinde sonbahar mevsiminin ortasına geldiğimiz bugünlerde objektiflere yansıyan küçük ak balıkçıllar, bembeyaz tüyleri ile görenlerin dikkatini çekiyor.

 

 

 

 

 

KÜÇÜK AK BALIKÇIL

 

 

Küçük ak balıkçıl, balıkçılgiller familyasına ait 55–65 cm boyunda, 88–95 cm kanat açıklığına sahip bir kuş türü. Ağırlıkları 350-550 gramdır. Bütün tüyleri beyaz renklidir. Sarı ayaklara sahiptirler. Gagası ve bacaklarının kırmızı olması sayesinde kolayca tanınabilirler.

 

 

“HABER: KADER AKÇİL”