GÜNDEM Haber Girişi : 30 Aralık 2023 14:42

Muş Sunay Mahallesinde Korkutan Yangın

Muş Sunay Mahallesinde Korkutan Yangın
Muş’ta, 6 katlı binanın bodrum katında çıkan yangının dumanı tüm binayı etkisi altına alırken, mahsur kalan 25 kişiyi kurtarmak için itfaiye erleri seferber oldu.
Muş Sunay Mahallesinde Korkutan Yangın

ALPARSLAN DİYARI- İddialara göre, İstasyon Caddesi Sunay mahallesinde bulunan 6 katlı binanın bodrum katında bulunan eski kalorifer kazanının doğal gaza dönüştürülmesi için yapılan söküm çalışmaları sırasında, yangın çıktı. 

 

 

 

 


Binada duman sebebiyle mahsur kalan ve aralarında çocukların da olduğu 25 kişi yapılan çalışmaların ardından kurtarıldı. Yangın, bugün saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Kısa sürede binayı saran yangında mahsur kalanlar panik ve korku içinde yardım bekledi. Nefes almakta zorluk çeken binadaki vatandaşlar, kendilerini balkon ve camdan sarkıtıp, çevreden yardım istedi. İhbarla, adrese polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiyeciler, bir yandan yangını söndürmeye çalışırken diğer yandan da binada mahsur kalanlara yardım etti. İtfaiyenin, merdivenli aracıyla binadan tahliye edilen 25 kişiye sağlık ekipleri müdahale etti. Çevredeki esnaflar dumandan etkilenenlere ayran içirdi.

 

 

 

 


Muş Belediyesi Başkan Yardımcısı Muhterem Bozkurt, "Bugün saat 14 civarlarında, şehrimizin ana merkezindeki binanın bodrumunda bir yangın ihbarı aldık. İtfaiye ekiplerimiz, 5 dakika içerisinde yangın mahalline vardılar. 15 dakika içerisinde yangını tamamen kontrol altına aldılar. Ayrıca bu 15 dakika içerisinde aralarında çocukların da bulunduğu 25 vatandaşımızı, itfaiye merdivenleriyle tahliye ettiler. Allah'a şükrediyoruz hem can, hem mal kaybımız yok. Yangın şu anda kontrol altında ve soğutma işlemleri devam ediyor. Yangının olduğu mahal, tamamen bitişik bir nizam. Zamanında müdahale yapılmasaydı, Allah korusun büyüyebilirdi" ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 


Yangın esnasında binada mahsur kaldığını ve dumandan etkilendiğini söyleyen Tuncay Korkmaz ise, “Ofiste çalışıyordum. Bir baktım içerisi duman oldu. Dışları çıkmaya çalıştım ama çıkmadım. Koridoru duman sarmıştı. 1 saat içerde bekledik. İtfaiye geldi bir saatte ancak ateşi söndürdü. Tam bir yangın olsaydı herkes içerde ölürdü” sözlerini öne sürdü.

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"