EĞİTİM Haber Girişi : 23 Nisan 2024 14:58

Muş’ta 23 Nisan coşkusu!

Muş’ta 23 Nisan coşkusu!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü her yıl olduğu gibi bu yıl da resmi törenler ve etkinliklerle Muş’ta coşkuyla kutlanıyor.
Muş’ta 23 Nisan coşkusu!

ALPARSLAN DİYARI- Muş'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tören ve etkinliklerle kutlandı. 

 

 

 

 


Muş Kent Meydanı'nda düzenlenen törende Muş Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

 

 

 

 

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son bulan tören, Eko İnşaat İlkokulu bahçesinde düzenlenen programla devam etti.

 

 

 

 

 

Programa katılan Muş Valisi Avni Çakır, milli egemenliğin sembolü kurtuluş mücadelesinin ve demokrasi tarihinin en önemli kurumlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yılını kurula kutladıklarını söyledi.

 

 

 

 

 

"Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm milletimize ve istikbalimizin yegane teminatı olan siz çocuklarımıza kutlu olsun." diyen Çakır, şöyle konuştu:

 

 

 

 

"23 Nisan 1920 tarihinde açılan Gazi Meclis, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde tüm imkansızlık ve zorluklara rağmen inanç, azim ve sabırla verdiği bağımsızlık mücadelesini ecdadının iradesine vurmak için prangalara rağmen başarı elde etmiş ve milli mücadeleyi zaferlere taşımıştır. Bizler de devlet olarak sizlere daha yaşanabilir bir ülke ve dünya bırakmak sizleri huzur, güven ve barış ortamında geleceğe hazırlamak için tüm imkanlarımızla üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz. Sizler milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızın güçlü kollarısınız. Sizleri çok seviyor, sizlere güveniyoruz."

 

 

 

 

 

Muş genelindeki okullarda düzenlenen etkinliklerde öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu. 

 

 

 

 

 

Programa, Muş Belediye Başkanı Sırrı Söylemez, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ermiş Kasım, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"