MUŞ Haber Girişi : 03 Nisan 2024 13:01

Muş’ta ailelerin evlat nöbeti sürüyor

Muş’ta ailelerin evlat nöbeti sürüyor
Muş’ta çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti il binası önündeki oturma eylemini sürdürüyor.

ALPARSLAN DİYARI- Muş’ta çocuklarını terör örgütü PKK’nın pençesinden kurtarmak isteyen ailelerin DEM Parti il binası önündeki eylemi devam ediyor. Aileler, çocuklarının en kısa sürede güvenli bir şekilde evlerine dönmesini beklerken, toplumun da bu konuda destek olmasını istedi. Çocuklarına kavuşmak ümidiyle her hafta çarşamba günü DEM Parti il binası önünde bir araya gelen aileler, "Evlat nöbetindeyiz", "Anneler direniyor" ve "Artık yeter yakamızdan düşün" pankartları açtı.

 

 

 

 

 

8 yıldır çocuğundan haber alamadığını söyleyen gözü yaşlı anne Ayten Koçhan, "Ersin oğlum beni duyuyorsan dön. Gel teslim ol, yolunuz yol değil. Allah polislerimize, askerlerimize, hepsine güç kuvvet versin. Onlar (DEM Parti) kazansa da yine devletimiz başımızdadır, bayrağımız başımızdadır. Biz onlardan hiç korkmuyoruz. Korkmayacağız da. Onlar demesinler biz kazandık. Devlet biziz. Allah onlara fırsat vermesin. Allah devletimizin eksikliğini vermesin. Bayram geliyor oğlum. Bir yanımız buruk. Biz sizi istiyoruz yavrum. Yeter analar babalar ağladı. Bayram geliyor ama bize bayram değil oğlum." ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

2016 yılında oğlunu kaçırdıklarını ifade eden Alaattin Koçhan ise, oğluna teslim olması çağrısında bulunarak, şunları kaydetti:

 

 

 

 

 

"Oğlum bunlar her şeye fesat. Memleket içinde hayırlı değil. Eğer ananı babanı seviyorsan dön yavrum. Oğlum onlara hizmet etmenin bir anlamı yok. Türk devleti hiç kimseye müsaade etmeyecek. Yine bayrağımızın altında toplanacağız. Oğlum eğer duyurursan bizi dön, bayram geliyor. Boynumuz bükük, bir tarafımız boş. Neredeysen çık gel."

 

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"