HASKÖY Haber Girişi : 16 Nisan 2024 14:12

Muş’ta balıkçılar için av yasağı başladı! Görüntüler viral oldu

Muş’ta balıkçılar için av yasağı başladı! Görüntüler viral oldu
Denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için 5 aylık av yasağı dün itibarıyla başladı. 

ALPARSLAN DİYARI- Muşun Hasköy ilçesinde yaşayan amatör balıkçılar, av yasağı başlamadan son kez balık avına çıktılar. Tuttukları balıkları taşımakta zorlanan amatör balıkçı Servet Akçil ve kuzeni Tarkan Akçil çektikleri videoyla sosyal medyada viral odular.

 

 

 

 

 

“BALIKLARI TAŞIMAKTA ZORLUK ÇEKTİK”

 

 

Çektikleri videonun sosyal medyada bu kadar izleneceğini tahmin etmediğini belirten Tarkan Akçil, "Biz av yasakları başlamadan hafta sonu balık tutmaya gidelim dedik fakat bu kadar balık tutabileceğimizi düşünemedik. Balıkları tutuktan sonra kuzenimle birlikte balıkları taşımakta zorluk çektik. Bu durumu da diğer arkadaşımız cep telefonuyla çekip sosyal medyada paylaştı. Video çok fazla izlendi ve güzel yorumlar aldık.” dedi.

 

 

 

 

“AMATÖRDE OLSAK BALIK TUTARKEN KURALLARA UYUYORUZ”

 

 

Balık tutmayı amatörde olsa kurallarını uygun tuttuklarını söyleyen Servet Akçil, “Amatörde olsak balık tutarken kurallara uyuyoruz. Kullanacağımız malzemelere ve balıkların boyutuna dikkat ediyoruz. 5 aylık av yasağı başlamadan son bir kez balık avına çıktık, malum et fiyatları almış başını gidiyor. Av yasakları bitene kadar biz bu balıkları dondurucuda şoklayarak muhafaza edeceğiz canımız balık istedikçe taze balık gibi çıkartıp yiyeceğiz. Bu kadar çok balık tutabileceğimizi düşünmemiştik ama bereketli bir av olması yüzümüzü güldürdü.” ifadelerini kullandı.

 

 

“HABER: HARUN SEÇKİN”

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.