MUŞ Haber Girişi : 26 Nisan 2024 10:36

Muş’ta bir ilk! İş yerlerine eğitim ve danışmanlık hizmeti

Muş’ta bir ilk! İş yerlerine eğitim ve danışmanlık hizmeti
Muş ilinde iş yerlerine yönelik önemli bir adım atıldı! Muş Hürriyet Mahallesinde bulunan İkra Eğitim ve Danışmanlık Merkezi, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri ile psikolojik danışmanlık hizmetlerini bir araya getirerek iş yerlerine destek olmaya başladı

ALPARSLAN DİYARI- İkra Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Müdürü Nazlı Bilginer, yaptığı açıklamada, açtıkları merkezin Muş'ta bir ilk olduğunu belirterek, il ve ilçelerdeki iş yerlerine hizmet vermeye başladıklarını ifade etti.

 

Bilginer,” 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 6, 7, ve 8 inci maddeleri gereği işverenler iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sağlamakla yükümlülüktür. İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri kapsamında yer alan diğer sağlık personeli hizmetinin aşağıda belirtilen kriterlere uygun olarak yerine getirilmesi gereklidir. iş yerlerine sunulan hizmetler arasında işyeri hekimliği, iş güvenliği uzmanlığı, işyeri sağlık personeli, yangın eğitimleri, yüksekte çalışma eğitimleri, acil durum planları, patlayıcılardan korunma dokümanı hazırlama, periyodik muayene ve kontrol, risk analizi gibi konuların bulunduğunu vurguladı.

 

 

Ayrıca, Bilginer, merkezlerinde online veya yüz yüze psikolojik danışmanlık hizmeti verdiklerini de belirtti.

 

Yetişkin psikolojik danışmanlığı, çocuk ve ergen sağlığı, çift ve aile danışmanlığı ve ebeveyn danışmanlığı gibi konularda hizmet verdiklerini söyledi. Bu hizmetler sayesinde daha sağlam temellere dayalı aile birlik ve beraberliğinin kurulabileceğini ifade etti.

 

 

Muş'taki iş yerlerine yönelik sunulan bu kapsamlı hizmetler, iş sağlığı ve güvenliği ile psikolojik destek alanında önemli bir boşluğu doldurmayı hedefliyor.

 

"HABER VEYSEL EŞİN"