EĞİTİM Düzenleme Tarihi : 03 Mayıs 2024 09:00 Haber Girişi : 03 Nisan 2024 09:00

Muş’ta çocuklara trafik eğitimi: Güvenli gelecek için adımlar atılıyor

Muş’ta çocuklara trafik eğitimi: Güvenli gelecek için adımlar atılıyor
Muş İl Jandarma Komutanlığı, çocukların trafik kurallarını öğrenmelerine ve trafik konusunda bilinçlenmelerine katkı sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.

ALPARSLAN DİYARI-  Muş İl Trafik Jandarması, "Kara Yolu Güvenliği ve Trafik Haftası" kapsamında öğrencilere yönelik önemli bir etkinliğe imza attı. 

 

 

 


MuşOrgeneral Arif Çetin Trafik Eğitim Parkı'nda düzenlenen etkinlikte, öğrencilere trafik kuralları ve güvenli geçiş teknikleri konusunda bilgilendirme yapıldı. 

 

 

 

 


Eğitim seminerleri, çocukların trafik kuralları hakkında bilgi sahibi olmalarını ve güvenli bir şekilde yol kullanmalarını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi. Trafik Jandarması Timleri, öğrencilere trafikte nasıl davranmaları gerektiği, yaya geçitlerinin nasıl kullanılması gerektiği, trafik işaretleri ve levhalar hakkında bilgi verdi.

 

 

 

 

 


Bu seminerler, öğrencilere trafik güvenliği ve trafik kurallarının önemini anlamalarına yardımcı oldu. Ayrıca, çocuklara trafikte sorumlu davranma alışkanlığı kazandırmak ve gelecekteki trafik kazalarını önlemek için bilinçli sürücüler olmalarına katkı sağlamak hedeflendi.

 


Muş İl Jandarma Komutanlığı, toplumun güvenliği ve trafik bilinci oluşturulmasına yönelik bu tür etkinliklere devam edeceğini belirterek, çocukların trafik kurallarına saygılı ve bilinçli bir şekilde hareket etmelerini teşvik etmeye devam edeceğini açıkladı.

 


Öğrencilere özellikle karşıdan karşıya geçişlerde yaya ve üst geçitlerin önemi vurgulandı. Ayrıca, kontrollü ve kontrolsüz hemzemin geçişlerde dikkat edilmesi gereken kuralların pratik olarak öğretilmesiyle, trafikteki risklerin azaltılması hedeflendi. 

 


Muş İl Jandarma komutanlığı eğitim sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. 

 

 

“HABER: KADER AKÇİL”

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.