MUŞ Haber Girişi : 26 Nisan 2024 17:12

Muş'ta eski hükümlüler için yeni başlangıç!  

Muş'ta eski hükümlüler için yeni başlangıç!  
Muş'ta koruma kurulu toplantısında eski hükümlülerin topluma entegrasyonu ve iş kurma süreçleri ele alındı.

ALPARLAN DİYARI- Muş Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu, eski hükümlülerin topluma kazandırılması ve iş hayatına geçiş süreçlerini ele almak üzere önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar başkanlığında düzenlenen toplantıda, İŞ-KUR'un desteklediği hayvancılık girişimleri ve mesleki eğitimlerin yanı sıra, topluma entegrasyon için sosyal destek programları da masaya yatırıldı. 

 

 

 

 

 

Toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, Cumhuriyet Savcısı Görkem Hergül ve kurul üyeleri katıldı. Olağan gündem gereği kendi işini kurma başvurusunda bulunan eski hükümlülerin talepleri değerlendirilerek İŞ-KUR tarafından verilen hibe ile hayvancılık desteği alarak kendi işini kuran eski hükümlünün durumu hakkında bilgilendirme yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile açılan “Sürü Yöneticiliği” kursunu bitirerek sertifika almaya hak kazanan 12 kursiyere belgeleri takdim edildi. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Manevi Rehberlik ve Danışma Birimince verilen eğitim ile “Kur’an-ı Kerim” okumayı öğrenen 3 kişiye hediye takdiminde bulunuldu. Eski hükümlü ve Denetimli Serbestlikten yararlanan kişilerin topluma adapte edilmesi ve iş gücüne katılımlarının sağlanması amacıyla mesleki, kültürel ve sanatsal alanlarda kurslar açılması kararlaştırıldı. Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde ihtiyaç sahibi hükümlüler ile ailelerin gıda, giyim ve eğitim gören çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla “Sosyal Market” açılması için gerekli çalışmaların başlatılması kararlaştırıldı. 

 

 


Başsavcı Kantar, suça karışmış bireylerin yeniden topluma kazandırılmasının önemine vurgu yaparak, her kurumun üzerine düşen vazifeyi yaparak bu kişilere yardımcı olması gerektiğini, aynı zamanda suça karışan kişilerin ailelerinin bundan dolayı yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli desteğin sağlanması gerektiğini ifade etti. Kantar, bölgenin imkânlarından istifade ederek büyükbaş, küçükbaş, kanatlı hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, tarımsal ve endemik bitki yetiştiriciliği, seracılık, alabalık yetiştiriciliği ve benzeri alanlarda kurslar açılması için ilgili kurumlarla iş birliği yapılması için gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi. 

 

 

Toplantı Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Hüseyin Kantar’ın katılımcılara katkıları için teşekkür etmesi ile sona erdi.   

 

 

“HABER: KADER AKÇİL"