MUŞ Haber Girişi : 29 Eylül 2023 17:34

“Muş’ta Gençler Önce Eğitimde Sonra İstihdamda” Projesi Kapsamında Eğitimler İçin Ön Başvuru Kayıtları Başladı

“Muş’ta Gençler Önce Eğitimde Sonra İstihdamda” Projesi Kapsamında Eğitimler İçin Ön Başvuru Kayıtları Başladı
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı,Bulanık-Malazgirt Süt Üreticileri Birliği tarafından yürütülen ve Bulanık Kaymakamlığı iştirakçisi olduğu, Muş’ta Gençler Önce Eğitimde Sonra İstihdamda projesi Kasım ayında eğitimler için ön kayıt başvuruları başladı.

 

ALPARSLAN DİYARI-Malazgirt Süt Üreticileri Birliği Binasında alınan ön kayıt başvuruları ile ilgili konuşan Bulanık – Malazgirt Üreticileri Başkanı Bedrettin Ziyalı, 2023 yılı içerisinde başlayacak olan eğitimlere, eğitimde ve istihdamda yer almayan, yetmişi kadın olmak üzere yüz gencin katılım sağlayacağını söyledi.

 

 

 

EĞİTİMLER KASIM 2023’TE BAŞLAYACAK

 

Proje kapsamında eğitim görecek kursiyerlerin belirlenmesi için ön kayıt başvuruların devam ettiğini belirten Başkan Ziyalı; “  Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Bulanık Malazgirt Süt Üreticileri Birliği tarafından yürütülen Bulanık Kaymakamı ve SÜTAŞ’ın iştirakçı olduğu “Muş'ta Gençler Önce Eğitimde Sonra İstihdamda” Projesi kapsamında Kasım 2023’te başlamak üzere mesleki ve genel, sosyal becerileri geliştirme yönelik eğitimler verilecektir. Bu eğitimler Süt sığırcılığı, Peynir Üretimi, Süt Hayvancılığında Sağım ve Sanitasyon, pazarlama, iş ve sosyal yaşam da iletişim ve kooperatif kurma alanlarında olacaktır. “dedi.

 

15- 29 YAŞ ARASINDAKİ GENÇLER KURSLARA KABUL EDİLECEK

 

15 – 29 yaş aralığında ve eğitimde, istihdamda olmayan gençlerin ön başvuruda bulunabileceğini söyleyen Ziyalı; “ Bu yaş aralığındaki herkes kurslarımıza katılmak için başvuruda bulunabilirler.  Ön kayıtlarımız şuanda yoğun bir şekilde devam etmektedir. Başvuracak olan kişilerin kimlik fotokopileri ile birlikte birliğimize başvurmaları gerekmektedir.” İfadelerine yer verdi.

 

 

 

KURSLARA KAYITLARI KABUL EDİLEN VE EĞİTMLERE DEVAM EDEN KURSİYERLERE GÜNLÜK 10 AVRO HARÇLIK VERİLECEK

 

Proje faaliyetleri arasında yer alan 100 adet süt sağım makinesi tedariki ve mesleki eğitimlerinin uygulamalı olarak verileceğini belirten Ziyalı; “ Bu proje kapsamında bu eğitimlere katılan kursiyerlerimize aldıkları eğitimlerle ilgili Halk Eğitim Onaylı sertifika belgeleri verilecektir.  Yine programın faydalanıcısı olan İŞKUR ile proje kapsamında önemli işbirlikleri gerçekleştirilecektir.  Eğitimlere katılan gençlerin aynı zamanda İŞKUR kayıtları yapılarak bu gençlerin İŞKUR’un faaliyet ve hizmetlerinden faydalanmaları sağlanacaktır. Ayrıca kurslarımıza kabul edilen ve bu eğitimlere devam edecek olan kursiyerlerimize yine proje kapsamında 10 Avro harçlık verilecektir.” şeklinde konuştu.

 

HABER MERKEZİ