SAĞLIK Haber Girişi : 13 Nisan 2024 10:23

Muş’ta hastane acil servisinde tatil yoğunluğu

Muş’ta hastane acil servisinde tatil yoğunluğu
Bayram tatilinde hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde poliklinik hizmeti verilmemesi nedeniyle acil servislerde bekleyen hasta sayısında ciddi yoğunluk yaşanıyor.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Devlet Hastanesi acil servisinde bayram yoğunluğu yaşanıyor. Acil sağlık çalışanları çok büyük bir hasta yükü altında görev yapıyor. 9 günlük bayram tatilinde acil sağlık çalışanlarının yükü daha çok arttı. 

 

 

 

 

 

Bayram tatillerinde vatandaşların sağlığa erişiminin tek açık kapısı acil servisler… Sağlık çalışanları, Acil servislerde, kan değerlerine baktırmak için geleninden raporunu uzatmak için gelenine, ilaç yazdırmak için gelenlere ek olarak acil hastalar var. Bunun sonucu olarak kapıda bekleyen hasta sayısında artış var. Bayram tatilinin 7. gününde Muş devlet hastanesi acil servisinde içeriye girmeyi bekleyen yüzlerce hasta muayene olmak için sıra bekliyor. 

 

 

 

 

 

Sağlık çalışanları, "Kapıda bekleyen, içeriye giremeyen hasta sayısı arttıkça memnuniyetsizlik de artıyor. 'Bana neden bakılmıyor' yakınmaları artıyor. Bayram tatilinin her günü acil servisler afet yaşıyor. Çünkü acil servislerinin kapasitesinin çok üzerinde hasta başvurusu oluyor. Bu da gerçekten yönetilebilir durumun ötesinde bir tablo ortaya çıkarıyor." dedi.

 

 

"HABER: EMRULLAH ÖZBEY"

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.