KÜLTÜR VE SANAT Haber Girişi : 15 Şubat 2024 12:47

Muş'ta Kadınlar Dokuma Kültürünü Yaşatıyor

Muş'ta Kadınlar Dokuma Kültürünü Yaşatıyor
Muş'ta, Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen kurslara katılan kadınlar, halı ve kilim atölyelerinde gelir elde etmenin yanı sıra dokuma geleneğini de yaşatıyorlar.

ALPARSLAN DİYARI- Merkez bünyesinde açılan 8 halı ve kilim kursuna katılan kadınlar, asırlık geleneği motifleriyle işleyerek bu kültürü gelecek nesillere aktarıyorlar.

 

 

DOKUMACILIK KENTİN KÜLTÜREL MİRASI

 

 

Merkez Müdürü Tahsin Oran, dokumacılığın kentin kültürel mirasının önemli bir parçası olduğunu belirtti ve kurslara katılan öğretmenlere ve kursiyerlere önem verdiklerini vurguladı.

 

 

 

 

 

KURSLARDA EĞİTİM ALAN 100 KURSİYER BULUNMAKTA

 

 

Kurslarda eğitim alan 100 kursiyerin hem geleneksel dokuma tekniklerini öğrendiğini hem de ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomilerine katkıda bulunduğunu ifade eden Oral, dokuma geleneğinin devam etmesinin önemine dikkat çekti.

 

 

 

 

 

GELENEKSEL MOTİFLERLE HALILAR DOKUYORLAR

 

 

Usta öğretici Nur Revzette Taş ise, öğrencileriyle geleneksel motiflerle halılar dokuyarak bu sanatın kaybolmaması için çaba gösterdiklerini söyledi.

 

 

DOKUMA GELENEĞİNİN YAŞATILMASI İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR

 

 

Muş'ta kadınların ilmek ilmek dokuduğu halı ve kilimlerin, fabrikalarda üretilenlerden daha dayanıklı olduğunu ve yıllarca kullanılabileceğini belirten Taş, dokuma geleneğinin yaşatılması için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

 

 

“HABER: HARUN SEÇKİN”