SAĞLIK Haber Girişi : 04 Mayıs 2024 08:00

Muş’ta sağlıkçılar kanserde erken tanı için mobil tırla köy köy dolaşıyor

Muş’ta sağlıkçılar kanserde erken tanı için mobil tırla köy köy dolaşıyor
Muş’ta kırsal bölgeler ve nüfusu kalabalık aile sağlığı merkezlerine mobil tırla giden sağlıkçılar, kanser taraması yapıp, erken teşhis ve tedavi için vatandaşları bilgilendiriyor.

ALPARSLAN DİYARI- Muş İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kabak koordinesinde "Erken teşhis hayat kurtarır" sloganıyla çalışan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ekipleri, kanserde erken teşhisle hayat kurtarmak için köy köy, mahalle mahalle dolaşıyor.

 

 

 

 


Sağlıkçılar, Muş kırsal bölgelerde ve kent merkezinde vatandaşlara ücretsiz meme kanseri, rahim ağzı ve kolon kanseri taramaları yapıyor.

 

 


Tarama sonucu riskli görülen vatandaşları sağlık kuruluşlarına yönlendirip takiplerini de yapan ekipler, gittikleri yerlerde yaptıkları salon toplantılarında vatandaşlara kanserde erken tanı ve tedavi için bilgilendirici faaliyette de bulunuyor.

 

 

 

 

 

Muş İl Sağlık Müdürlüğü Doç. Dr. Mehmet Kabak, "Kanser tedavisi zor olan hastalık, erken tanı da hayat kurtaran bir durum olduğu için erken dönemde hem 3. basamak hastanelerin yükünü azaltmak hem de halkımızı bu konuda bilinçlendirmek için sahaya indik. Taramalar sonucu kansere erken dönemde tanı koyulması ve tedavi mümkün. Aynı zamanda kanser tedavileri maliyetli hizmet, erken dönemde tanı ve tedavi ile yakaladığımızda hayat kurtarıyoruz, önemli hizmet veriyoruz.” diye konuştu. 

 

 

Kabak, şüpheli durumlarda vatandaşları onkoloji ve genel cerrahi gibi birimlere yönlendirdiklerini ve kırsal mahallelerin yanı sıra bölgedeki Kur'an kursları, okullar ve diğer kamu kurumlarındaki vatandaşları da servis araçlarıyla mobil tırın bulunduğu alanlara getirip tarama yaptıklarını dile getirdi. 

 


"HABER: KADER AKÇİL”