MUŞ Haber Girişi : 12 Nisan 2024 16:32

Muş Tarihi Murat Köprüsü'nde bayram yoğunluğu

Muş Tarihi Murat Köprüsü'nde bayram yoğunluğu
Muş'ta Selçuklu mimarisiyle inşa edilen tarihi Murat Köprüsü'nde Ramazan Bayramı'nın son gününde yoğunluk yaşandı.
Muş Tarihi Murat Köprüsü'nde bayram yoğunluğu

ALPARSLAN DİYARI- Murat Nehri üzerinde 13'üncü yüzyılda inşa edilen 188 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğindeki 12 gözlü köprü, kenti ziyaret edenlerin gezdiği tarihi mekanların başında geliyor.

 

 

 

 

 

Kent merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunan köprüye, bayram tatili dolayısıyla çevre illerden gelen ziyaretçiler de ilgi gösterdi. Murat Köprüsü'nün çevresine yapılan 1071 Sultan Alparslan Parkı'nda da bayram tatili dolayısıyla yoğunluk yaşandı.

 

 

 

 

 

Muşluların yanı sıra kente gelen yerli ve yabancı turistler, tarihi köprüyü gezerek fotoğraf çekiyor. Vatandaşlar, köprünün çevresindeki yeşil alanlarda da doğayla iç içe zaman geçirme fırsatı buluyor.

 

 

 

 

 

İstanbul’dan bayram için memleketi Muş’a gelen iş insanı Sinan Polat, tatili memleketinde geçirmek istediğini belirterek, "Ovasıyla dağıyla taşıyla halkıyla güzel memleketimde bayramın tadını çıkardım. Muş'ta tarihi ve kültürel mekanlarımız çok. Başka illerden gelen misafirler de Murat Köprüsü'nü geziyor. Güzel bir ortam. Ben de bayramımı burada değerlendirmek istedim." dedi.

 

 

 

 

 

Ziyaretçilerden Ayşe Akçil, "Burası Muş'un tarihi yerlerinden biri. Doğa ile iç içe bir köprü. Kendinizi burada iyi hissediyoruz. Arkadaşlarla günümüzü burada değerlendiriyoruz." diye konuştu. 

 

 

 

 

Ailesi ile birlikte gezen Fuat Tekin, "Gerçekten muazzam bir yer. Her insanın gelip görmesi gereken bir yer. Ortam mükemmel. Otantik bir hava var burada. Bayramın son günü. Kısa vaktimiz vardı onu da burada değerlendirelim dedik." ifadesini kullandı.

 

 

 

"HABER: EMRULLAH ÖZBEY"