MUŞ Haber Girişi : 19 Mart 2024 14:05

Muş Valisi Avni Çakır: Yaşlılarımız bilgi birikimleriyle geleceğe ışık tutuyor

Muş Valisi Avni Çakır: Yaşlılarımız bilgi birikimleriyle geleceğe ışık tutuyor
Muş valisi Avni Çakır, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan “Yaşlılara Saygı Haftası” nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

ALPARSLAN DİYARI- Muş Valisi Çakır, yayımladığı mesajında yaşamın her anında genç nesle rehberlik eden, tecrübeleri ve bilgi birikimleriyle geleceğe ışık tutan yaşlıların en değerli varlıklar olduğunu açıkladı. 

 

 

 

 

 

Vali Çakır, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: 

 


“Tarihin her döneminde milletimiz yaşlısına gereken önemi vermiş, büyüğe saygı milletimizin en önemli töresi, vazgeçilmez geleneği olmuştur. Bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak, toplumumuzun varlığını, birliğini, örnek aile yapısını, toplumsal dayanışmayı sürdürmede temel görevdir. Unutmamalıyız ki, kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımız da bizim için o kadar önemlidir. Onların geniş ufukları, tecrübeyle kesinlik kazanmış bilgi ve birikimleri, her zaman yararlanmamız gereken, geçmişe ve bugüne olduğu kadar geleceğe de ışık tutan birer kaynaktır. Yaşlılarımıza ihtiyaç duyduğu her türlü desteği vermek; insan onuruna yakışacak koşulları hazırlayıp sunmak, yaşama sevinçlerini kaybetmeden toplumla birlikte iç içe bir hayat sürmelerini sağlamak bizler için yalnızca bir sorumluluk değil, aynı zamanda da bir vefa borcudur. Yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırmak, ekonomik durumlarını iyileştirmek ve kimseye muhtaç olmadan huzurlu ve mutlu bir ömür sürmelerini sağlamak, devletimizin öncelikli görevleri arasındadır. Bizleri bugünlere getiren ve geleceğe hazırlayan tüm yaşlılarımızın “18-24 Mart Yaşlılar Haftası’nı” kutluyor, değerli büyüklerimize sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yaşam diliyorum.” 

 

 

“HABER: KADER AKÇİL”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.