MUŞ Haber Girişi : 08 Mart 2024 09:11

Muş Valisi Çakır’dan 8 Mart mesajı

Muş Valisi Çakır’dan 8 Mart mesajı
Muş Valisi Avni Çakır, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Valisi Avni Çakır, “Gönüllerimizde müstesna bir yere sahip, emekleri, sevgi dolu yürekleri ve fedakarlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren, huzurlu ve mutlu toplumların kaynağı kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

 

 

 

 

 

Kadına saygı, değerlerimizin, gelenek göreneklerimizin, tarihimizin, sosyal hayatımızın tabii bir sonucudur diyen Çakır, “Tarihimizde kadınlar daima etkin ve önemli rol üstlenmiş olup, Kurtuluş Savaşı’nda vatanımızın bağımsızlığı için cesurca cepheden cepheye koşarak Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra toplumsal hayatın her alanında yerini almıştır.” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

Vali Çakır, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

 

  
“Kadınlar sevgi, fedakârlık, hoşgörü ve duyarlılığın simgesi olup huzurlu, sağlıklı ve çağdaş bir toplumun mimarlarıdır. Gerek inancımızda, gerek kadim geleneklerimizde saygın bir yeri bulunan kadınlarımızın sosyal ve siyasal hayatta daha ileri konumlarda yer almalarının müspet sonuçları yetiştirdikleri nesillere de aksedecek ve aziz milletimiz yürümekte olduğu muasır medeniyet yolunda daha emin adımlar atabilecektir.

 

 

 

Bir memleketin, nüfusunun yarısını oluşturan kadınların gücünü kullanmaksızın refaha ulaşılabilmesi ve sürdürülebilir bir kalkınmayı sağlaması mümkün değildir. Emeğin, bereketin ve üretimin sembolü kadınlarımızın daha fazla güçlenmesi, kalkınmanın öznesi olması gerektiği inancındayım.
Yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, üreten, eğiten, yetiştiren ve özverinin timsali olan başta şehit ve gazi annelerimiz olmak üzere dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü” kutluyor, aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu günler diliyorum.”

 

 

"HABER: HARUN SEÇKİN"

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.