MUŞ Haber Girişi : 22 Nisan 2024 10:56

Muşlu çobandan hayran bırakan show! İnanması zor ama gerçek…

Muşlu çobandan hayran bırakan show! İnanması zor ama gerçek…
Muşlu eski çoban Emrah Karadağ, sıra dışı yeteneğiyle adeta büyülüyor. 

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un Karşıyaka Mahallesinde yaşayan 36 yaşındaki eski çoban Emrah Karadağ, herhangi bir enstrüman kullanmadan sadece başparmağı yardımıyla çıkardığı kaval sesi ile dinleyenleri kendine hayran bıraktırıyor. 

 

 

 

 


12 yaşında çobanlık yaptığı yıllarda amcasından öğrendiği teknik ile kaval yada herhangi bir enstrüman kullanmadan kaval sesi çıkarabilen Karadağ, sosyal medyada paylaştığı videolarla beğeni topladı. Oturduğu mahalleye yakın meralarda otlatılan koyunların yanına giderek kaval sesi çıkardığını söyleyen Karadağ, yeteneğini sürekli geliştirdiğini vurguladı. 

 

 

 

 

Başparmağının ustaca oynatılmasıyla çıkarılan kaval sesi ile ortaya çıkan sıra dışı bu yetenek ile beğenileri toplayan Karadağ, sıkıldıkça doğaya çıkıp kaval çaldığını belirterek, “Karşıyaka Mahallesinde yaşıyorum. Bu şekilde kaval çalmayı amcamdan öğrendim. 12 yaşlarımda amcamın yanında çobanlık yaparken bana öğrettiği teknik ile sadece başparmağımı kullanarak kaval sesi çıkarabiliyorum. Sıkıldıkça doğaya çıkıyorum. Doğa bana huzur veriyor. Sesiz sakin ortamda kavalımı çalıyorum. Bazen mahalleme yakın koyun sürülerin yanına gelip kaval çalıyorum. Ben elle kaval çalınca çekip sosyal medyada paylaşmışlar. Oradan da çok güzel tepkiler aldım” dedi.

 

 

“HABER: KADER AKÇİL”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.