EĞİTİM Haber Girişi : 26 Nisan 2024 17:48

Muşlu öğrencilerden TUBİTAK başarısı!

Muşlu öğrencilerden TUBİTAK başarısı!
TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerine katılan Muşlu öğrenciler, 4 birincilik, 2 ikincilik, 3 de üçüncülük elde etti. 

ALPARSLAN DİYARI- Muş'tan gönderilen 16 proje TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde sergiledi. 

 

 

 

 


Proje yarışmasında Muş'un çeşitli okullarından katılan öğrenciler, birbirinden iddialı çalışmalarıyla büyük başarı sağladı. Muş Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, yaptığı açıklamada, 16 projeden 4 birincilik, 2 ikincilik ve 3 üçüncülük alarak toplamda 9 projenin ödül kazandığını söyledi. Bu sonuçlarla Muş'un, bölgedeki önemli bir eğitim merkezi olduğunu bir kez daha kanıtladığını ifade etti.

 

 

 

 


TÜBİTAK Bölge Finalleri’ne katılan Muş Bilim ve Sanat Merkezi Türkçe alanında bölge birinciliği, değerler eğitimi alanında bölge birinciliği, tarih alanında bölge ikinciliği, kimya alanında bölge üçüncülüğü, biyoloji alanında bölge üçüncülüğü elde ederken, Merkez Mevlana İmam Hatip Ortaokulu, teknoloji ve tasarım alanında bölge birinciliği, Merkez Zübeyde Hanım Ortaokulu, Türkçe alanında bölge birinciliği, Merkez Özel Bahçeşehir Koleji, coğrafya alanında bölge ikinciliği, Hasköy Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu, değerler eğitimi alanında bölge üçüncülüğü kazandı.

 

 

Öğrencileri ve öğretmenleri tebrik eden Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, “Yıl içerisinde öğrencilerimizin yapmış oldukları projelerimizden 16’sı Van’da düzenlenen bölge finallerine katıldı. finallerde toplam 9 projemiz ödüle layık görüldü. Ben emeklerine yüreklerine sağlık diyorum. Bütün katılımcılarımıza teşekkür ediyorum, kendilerini tebrik ediyorum. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak katılımı sağlayan hem koordinatör öğretmenlerimizi hem de katılan öğrencilerimizi canı gönülden kutluyorum. Bundan sonraki çalışmalarda da yine öğretmen ve öğrencilerimiz en büyük katkıyı inşallah sunacaklardır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

"HABER: HARUN SEÇKİN"