SPOR Haber Girişi : 28 Nisan 2024 14:47

Muşspor ikinci lige odaklandı!

Muşspor ikinci lige odaklandı!
TFF 3. Lig de mücadele eden Muş 1984 Muşspor, 20 yıl sonra ikinci lig için play-off oynamaya hak kazandı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş'un tek profesyonel futbol takımı Muş 1984 Muşspor, uzun bir aranın ardından TFF 2. Lig için play-off mücadelesine katılma hak kazandı. Şehrin futbol tutkunları, takımlarının başarısıyla gururlanırken, 20 yıllık bir bekleyişin ardından bu önemli başarıya ulaşmanın heyecanını yaşıyor.

 

 

 

 

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 4. Grup 30. haftasında Muş 1984 Muşspor, sahasında karşılaştığı Çankaya FK ile 1-1 berabere kaldı. Bu karşılaşma ile ligi 3. Sırada tamamlayan Muşspor 2. Lig için 02 Mayıs perşembe günü play-off karşılaşmasında Bursa Yıldırımspor’u konuk edecek.

 

 

 

 

 

“ELEME MAÇLARINA EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANACAĞIZ”

 

 

 

Muş 1984 Muşspor teknik direktörü Ercüment Coşkundere, yaptığı açıklamada Muşspor’un 20 yıl sonra play-off oynamaya hak kazandığını belirterek, “Muş Spor 20 yıl sonra böyle bir başarı yakaladı. Bence başarının birinci mimarı Başkan Nevzat Beydir. Şu ana kadar Muş şehri ve Muş sporla ilgili elinden gelen her şeyi yapıyor. Şu anda yapmaya da devam ediyor zaten. Burada bizim beklentimiz, evet Play-off oynayacağız. Bir avantaj tabii kendi sahamızda bir eleme tek maç oynayacağız. Bu maçı kazanmak istiyoruz. Bu maçı kazanmak için de Muş taraftarının, Muş sporu sevenlerin desteğine ihtiyacımız var. Onlardan bu desteği görmek istiyoruz. İyi yolda olduğumuzu düşünüyorum. Biz ilk maçı da geçip şampiyonluğa adım atmak istiyoruz. Zorlu bir sezon geçirdik. Tabii biz de en az ikinci olmayı istiyorduk. O şans da geldi ama ilk iki maç beraber kalınca o şansı kaybettik. Yine de vardı ama istediğimiz gibi olmadı. Sonuçta üçüncü bitirdik. İlk maçı içeride oynayacağız. Çocuklarla da konuştuk, lig bitti. Artık eleme maçlarımız var. Bu maçlara en iyi şekilde hazırlanacağız” diye konuştu.

 

 

 

 

 

“BU ŞEHİR ŞAMPİYONLUĞU HAK EDİYOR”

 

 

Play-off maçlarını geçerek 2. Lige çıkmak istediklerini belirten takım kaptanı Efe Karaoğlu, “Muş Spor takım kaptanıyım. İki yıldır bu takımdayım. Buraya bir hedef uğruna geldik. Şampiyonluk yaşamak için hepimiz buradayız. Sezonun ilk bölümünü tamamladık. Gönül isterdi ki grubumuzdan birinci sırada şampiyon olarak çıkalım. Ama sezon içinde yaşadığımız bazı aksaklıklar, bazı sıkıntılar, bazı hakem hatalarından sezonu üçüncü bitirdik. Artık hedefimiz Play-off’ta şampiyon olarak çıkmak. O kapasitemiz, o gücümüz var. İyi bir taraftar grubumuz var arkamızda. Bizlere sezon başından beri her zaman destek veren, arkamızda duran iyi bir kitlemiz var. Bu şehir zaten şampiyonluğu hak ediyor. Biz de bu şehir, yıllar sonra bu şampiyonluğu, 2. Ligi tekrar yaşatmak için üzerimizde olan misyonu, görevi tamamlamak için Play-off son maçına, son dakikaya kadar bu şampiyonluğu ne kadar hak ettiğimizi göstereceğiz inşallah” ifadelerini kulandı.

 

 

 

“HABER: EMRULLAH ÖZBEY”