MAGAZİN Haber Girişi : 16 Ekim 2023 11:41

Mutlu bir evliliğe sahip olmanın 6 altın kuralı

Mutlu bir evliliğe sahip olmanın 6 altın kuralı
Evlilik uzun ve zorlu bir yolculuktur. Zaman zaman iyi bazen de kötü günleriniz olabilir. Peki evliliğinizi uzun ömürlü olması için neler yapabilirsiniz? İşte size 6 tüyo...

ALPARSLAN DİYARI- Her insan evliliğinin ömür boyu sürmesini istese de her evlilik birbirinden farklıdır. Ancak kişiler ve karakterleri farklı olsa da her evlilikte mutlu olabilmek için uygulayabileceğiniz yöntemler vardı.


İHTİYAÇLARINIZI BELİRLERİN VE NAZİK BİR ŞEKİLDE İLETİN

 

Duygularınızı ve ihtiyaçlarınızı eşinizden uzak tutmak yalnızca aranızdaki mesafeyi artırır. Bu sebeple eşinize istekleriniz konusunda açık olun. Ona ihtiyaçlarınızı ben dilini kullanarak nazikçe iletmeniz olumlu yanıtlar almanızı kolaylaştıracaktır.

 

EŞİNİZLE İLETİŞİM KURMAK İÇİN ZAMAN AYIRIN


Her gün kısacık da olsa partnerinizle iletişim kurmak için zaman ayırın. Bu süre içerisinde şikayet etmek veya eleştirmekten uzak durun. Sadece birbirinizle konuşmaya odaklanın.


BİRLİKTE GEÇİRECEĞİNİZ ZAMANLARDA YARATICI OLUN


Eşinizle kalite vakit geçirmenin yollarını arayın. Buun için gün içinde televizyon izleme sürenizi kısaltıp eşinizle bir oyun oynayabilir veya onunla spor yapabilirsiniz.


EVLİLİK DIŞINDA BİRBİRİNİZİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYIN

 

Eşinizin tüm ihtiyaçlarınızı karşılamasını beklemeyin. Egzersiz yapmak veya arkadaşlarla bireysel olarak geçirilen zaman da aileye fayda sağlayabilir.


BİRBİRİNİZE KARI KOCA GİBİ DAVRANIN

 

Gün boyunca partnerinize dokunmayı ve şefkat göstermeyi ve yakınlığa zaman ayırmayı ihmal etmeyin. Bu sayede ilişkinizin de daha kuvvetli olmasını sağlayabilirsiniz.

 

KARARLARI BİRLİKTE ALIN

 

Gerek evle ilgili gerek hayat akışınızla ilgili kararları birlikte almaya özen gösterin. Bu hamle, aranızdaki saygı ve bağlılık için olumlu bir katkı sağlayacaktır.


HABER MERKEZİ