MUŞ Düzenleme Tarihi : 05 Mayıs 2024 01:30 Haber Girişi : 04 Mayıs 2024 22:18

Şehir isimlerini yazıp neden diye sorduk: Muş neden…?

Şehir isimlerini yazıp neden diye sorduk: Muş neden…?
Şehirleri Google üzerinde isimlerinin yazılıp ardından neden sorusunun sorulduktan sonra çıkan ilk aramaları sizler için derledik.

ALPARSLAN DİYARI-  81 ilimizin de bulunduğu bu harita üzerinde sizlerin ilgisini en çok hangi şehir çekti veya sizin yaşadığınız şehir nasıl aratılıyormuş? Yapılan araştırmalara göre Muş’a neden? Diye sorduğumuzda karşımıza neden göç veriyor? Çıktı. 

 

 


Muş ili Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Murat-Van Bölümünde yer alır. Yaklaşık 8116 km² alan kaplayan il, çok kaba olarak Doğu Anadolu Bölgesi’nin merkezinde yer alır. İl nüfusu, ilin bu coğrafi konumu nedeniyle gelişimi, sosyal ve ekonomik nitelikleri bakımından Doğu Anadolu Bölgesi’nin nüfusuna ait genel özellikleri yansıtır.

 


MUŞ NEDEN GÖÇ VERİYOR?

 

 

İl genelinde ekonomik faaliyetleri önemli ölçüde kısıtlayan iklim ve topografya koşulları yanında sosyal ve kültürel geri kalmışlık hızla artan nüfusun göç etmesinde etkili olmaktadır. Nitekim il genelindeki göçler, sınırlı alanda ve şartlarda tarıma dayalı üretimin yürütüldüğü kırsal kesimlerde daha yüksek oranlarda gerçekleşmektedir. İldeki göçler büyük oranda Türkiye’deki büyük şehirlere olmakla beraber kırsal kesimlerden il içindeki şehir yerleşmelerine ve yurt dışına da olabilmektedir. Bu durum ülkemizdeki şehirlerde altyapı sorunları başta olmak üzere çeşitli sosyal, kültürel ve ekonomik olumsuzlukların baş göstermesine yol açmaktadır. Bu çalışmada Muş ilindeki göçlerin sebepleri ve sonuçları değerlendirilmiş ve göçlerin önlenmesine yönelik çözüm önerileri geliştirilmiştir.

 

 

HABER MERKEZİ