MUŞ Haber Girişi : 08 Mayıs 2024 08:05

Türkiye'yi Şehir Şehir Geziyoruz ekibi Muş ve Malazgirt’te!

Türkiye'yi Şehir Şehir Geziyoruz ekibi Muş ve Malazgirt’te!
Pervin Ersoy ve beraberindeki heyet, Muş'un tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti.

ALPARSLAN DİYARI-Türkiye'nin tanıtımı ve iç turizmdeki hareketliliği artırmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy tarafından oluşturulan "Rotahane", ülkenin farklı yerlerini farklı heyetlerle gezmeye ve tanıtmaya devam ediyor. Rotahane'nin 71. durağı 1071 Malazgirt ve Muş oldu.

 

 

Muş, tarihi ve kültürel mirasıyla dikkat çeken bir şehir olup, pek çok önemli yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Bunlardan biri de Malazgirt ilçesidir.

 

Malazgirt, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Meydan Muharebesi'ne ev sahipliği yapmasıyla bilinir. 26 Ağustos 1071 tarihinde Türk ve Bizans orduları arasında gerçekleşen bu muharebe, Türklerin Anadolu'ya yayılmasının önünü açmıştır. Bu nedenle Malazgirt, Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olarak kabul edilir.

 

Muş ve Malazgirt, tarih, doğa ve kültür zenginlikleriyle Türkiye'nin önemli destinasyonlarından biridir.

 

 

"ROTAHANE",EKİBİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”

 

Kültür Müdürü Sevil Yaman Acaroğlu yaptığı açıklamada,” Rotahane'nin ziyareti bizleri hayli mutlu etti. Malazgirt ilçemizin ve bölgenin turizm potansiyelini ve çekiciliğini daha geniş kitlelere tanıtmak adına önemli bir adımdır.Ben Malazgirtli hemşerilerim adına Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Sayın Pervin Ersoy ve "Rotahane",ekibine çok teşekkür ederim.”

 

 

 

HABER VEYSEL EŞİN