MUŞ Haber Girişi : 26 Mart 2024 12:46

Bulanık Meslek Yüksek Okulu Zirvede!

Bulanık Meslek Yüksek Okulu Zirvede!
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2. dönem bilimsel değerlendirmesine göre, Bulanık Meslek Yüksek Okulu’nun 3 projesi destek almaya hak kazandı. 

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksek Okulu’nun 3 projesi TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

 

 


Üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans ve ön lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2. dönem bilimsel değerlendirme sonuçları açıklandı.

 

 

 


Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Bulanık Meslek Yüksekokulu akademisyenleri öncülüğünde hazırlanan 3 proje, TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı.

 

 

 

 

 

 

 

“3 FARKLI ÜNİVERSİTE’DEN ÖĞRENCİ KATILACAK”

 

 

Konuyla ilgili www.alparslandiyari.com Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Emrullah Özbey’ konuşan Bulanık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İrşad Sami Yuca, “Çocuk Gelişimi Programı öğretim üyelerinden Doç. Dr. İsmail Dönmez danışmanlığında, “Çocuk Gelişimi Programı” öğrencisi Sevgi Çelik’in yürüteceği, ‘Üniversite Öğrencilerinin Yapay Zekâ Hakkındaki Kaygı ve Tutumlarının İncelenmesi’ isimli projede, üç farklı üniversiteden öğrencilerin katılımıyla, üniversite öğrencilerinin yapay zekâ hakkındaki tutum ve kaygıları incelenecektir.” dedi.  

 

 

 

 

 

“DEPREM YAŞAMIŞ OKUL ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİNİN PSİKOLOJİK SAĞLAMLIKLARI İNCELENECEK”

 

 

Proje kapsamında Kahramanmaraş depremi yaşamış altı ilden okul öncesi öğrencilerinin psikolojik sağlamlıkları incelenecek diyen Yuca, “Acil Durum ve Afet Yönetimi” Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mesut Koç danışmanlığında yapılan “Okul Öncesi Öğrencilerin Depreme Yönelik Bilişsel Yapılarının İncelenmesi” isimli projede Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinden Berçem Kılıç ve Evim Yolcu, Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencilerinden Zeynep Serttaş, Meryem Seçilmiş disiplinler arası bir çalışma yürütüleceklerdir. Proje kapsamında Kahramanmaraş depremi yaşamış altı ilden okul öncesi öğrencilerinin psikolojik sağlamlıkları incelenecektir.” İfadelerini kullandı. 

 

 

 

 

 

 

 GENÇLERİN BİLİNÇLENMESİ VE BAĞIMLILIKLA MÜCADE

 

 


Bir diğer projenin lise eğitimine devam eden gençlerin bilinçlendirilmesi ve bağımlılıkla mücadele olduğunu ifade eden Bulanık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İrşad Sami Yuca şöyle konuştu: 

 


“Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği” Programından Öğr. Gör. Dr. Kenan Özmen’in danışmanlığı yaptığı “Lise Öğrencilerinde Madde Bağımlılığı Farkındalığının İncelenmesi: Muş Örneği” isimli projeden aynı bölümden Neslihan Vergili, Elif Ecer, Zilan Bayram, toplumun başat sorunlarından biri olan uyuşturucu madde, sigara kullanımı ve bağımlılığı ile alakalı dirençli, etkili ve önleyici gündem oluşturmak ve toplumu bağımlılıkla alakalı bilinç aşılamak gibi yaygın etkilerini araştıracaklardır. Projenin lise eğitimine devam eden gençlerin bilinçlendirilmesi ve bağımlılıkla mücadele açısından önemli bir potansiyele sahip olduğu düşünülmektedir.”

 

 

 

"HABER: EMRULLAH ÖZBEY"

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.