BULANIK Haber Girişi : 26 Mart 2024 13:16

Bulanık Yerel Eylem Grubu hedefine ulaşıyor!

Bulanık Yerel Eylem Grubu hedefine ulaşıyor!
Muş’un Bulanık İlçesinde Yerel Eylem Grubu (YEG) Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti finansman desteğiyle 2024 yılı uygulama planı doğrultusunda hedeflediği faaliyetleri sürdürüyor. YEG Grubu, ilçede mükemmel dokunuşlara imza atıyor.
Bulanık Yerel Eylem Grubu hedefine ulaşıyor!

ALPARSLAN DİYARI- Bulanık Yerel Eylem Grubu, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti finansman desteğiyle 2024 yılındaki uygulama planlarını bir bir gerçekleştirmeye başladı.

 

 

 

 


Bulanık Yerel Eylem Grubu Derneği, Bulanık-Malazgirt Süt Üreticileri Birliği ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı iş birliğiyle yürütülen “Muş’ta Gençler Önce Eğitimde Sonra İstihdamda” projesi kapsamında kurs gören 20 kursiyere “Peynir Üretimi ve Girişimcilik” konusunda eğitim verildi.

 

 

 

 

 


Bulanık Yerel Eylem Grubu Derneği, katma değer yaratan ürünler geliştirmek amacıyla yola çıkarak, ilçeye özgü bir marka yaratma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. 

 

 

 

 


Bu amaç kapsamında eğitimlerini sürdüren Bulanık Yerel Eylem Grubu Derneği, Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi gıda Mühendisi Doç. Dr. Menekşe Bulut’u kursiyerlerle buluşturdu.

 

 

 

 


Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisi Doç. Dr. Menekşe Bulut iki gün boyunca kursiyerlere Peynir Çeşitleri, Peynir Üretimi, Süt ürünlerinin işlenmesi ve işlenen süt ürünlerinin katma değere dönüştürmesi, markalaşma, girişimcilik ve kooperatif kurma konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verdi. 

 

 

 

 


 ‘Muş’ta Gençler Önce Eğitimde Sonra İstihdamda’ projesi kapsamında eğitim gören kursiyerler iki gün boyunca iftarda yaptıkları yöresel yemeklerle katılımcılara muhteşem lezzetler tattırdılar.

 

 

"HABER: HARUN SEÇKİN"

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.