YAŞAM Haber Girişi : 06 Mayıs 2024 16:16

Değeri 80 bin lira: Kuyumcular köşe bucak arıyor

Değeri 80 bin lira: Kuyumcular köşe bucak arıyor
Altın piyasasındaki fiyat dalgalanmaları devam ederken, vatandaşların yeni favori altını belli oldu. Değeri 80 bin lira...

 

ALPARSLAN DİYARI- Yeni haftanın başlangıcında yatırımcılar, altın fiyatlarını merakla takip ediyor. Ons altın fiyatındaki hareketliliğin etkisiyle, yurt içinde gram ve çeyrek altın fiyatları da artış yaşadı.

 

Ons altın, 2300 dolar psikolojik seviyesinin üzerinde seyrederken, gram altın fiyatı iç piyasada 2400 TL seviyesini gördü.

 

Altın fiyatlarındaki yükseliş ve dalgalanma hız kesmeden devam ediyor. Bu durum, bazı altın türlerine olan ilgiyi artırıyor.

 

 

Özellikle yatırımcılar arasında yoğun talep gören yatırımlık altın türlerinde kuyumcuların temin konusunda sıkıntı yaşadığı ifade edildi.

 

Özellikle basımı eskisi kadar olmayan altınlar, bu kategoride en çok arananlar arasında yer alırken, altın yatırımı denildiğinde genellikle bilezik, çeyrek altın ve gram altın akla gelse de, son dönemin yeni gözdesi farklı çıktı.

 

Bu dönemde, kuyumcular kaybolan altınların peşinde koşarken vatandaşların yeni favorisi beşli altın oldu.

Piyasada 'beşli altın' olarak da bilinen bu değerli maden için, kuyumcular cömert davranırken satış fiyatı 80.248,44 TL’yi bulan ‘beşli altın’ arayışı bir hayli arttı.

 

Piyasada sınırlı miktarda bulunan ve dolaşımda bazı zorluklar yaşanan beşli altına olan talep artarken, bu altının güncel satış fiyatının 80 bin lirayı görmesi bu da büyük bir dikkat çekti.

 

BEŞLİ ALTIN ALINIR MI?

 

Beşli altın, yatırım yapmak isteyenler için son derece kıymetli bir seçenek olurken sınırlı miktarda bulunması ve altın fiyatlarının artış eğilimi göstermesi nedeniyle, beşli altının gelecekte daha da değer kazanması bekleniyor. Dolayısıyla, yatırımcılar için beşli altın, cazip bir yatırım fırsatı sunabilir.

 

Beşli altını satın almak isteyenler, güvenilir kuyumculardan veya bankaların altın alım-satım şubelerinden temin edebilir fakat beşli altın alırken güvenilir bir kuyumcu veya banka seçmek önemli.

 

HABER MERKEZİ