YAŞAM Haber Girişi : 07 Mart 2024 11:03

Elektrik faturası ödeyenler dikkat: Başvuranlara para iadesi yapılıyor!

Elektrik faturası ödeyenler dikkat: Başvuranlara para iadesi yapılıyor!
Elektrik faturası ödeyen herkesi ilgilendiren önemli bir detay ortaya çıktı. İşte elektrik fatura iadesine dair merak edilen tüm detaylar...

ALPARSLAN DİYARI- Elektrik faturası ödeyen herkesi yakından ilgilendiren önemli bir haber duyuruldu. Yapılan açıklama ile birlikte 260 TL tutarında bir iade yapılacağı belirtildi. Başvurularını gerçekleştiren herkese bu geri iade ödemesinin yapılacağı duyuruldu ve bu müjdeli haber tüm elektrik kullanıcılarına iletilmiş oldu.

 

Elektrik faturası destek ödemesiyle ilgili önemli detaylar gün yüzüne çıktı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın açıklamasına göre, dört kişilik bir aile için 216,82 TL, beş veya daha fazla kişilik bir hane için ise 260,19 TL olarak ödeme yapılıyor.

 

Bu destek ödemesi iki ana başlık altında yapılmaktadır: Asgari Elektrik Tüketim Desteği, düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan hanelere yönelik sağlanırken; Tıbbi Cihaz Elektrik Sarf Desteği ise kronik hastalığı olan ve cihaza bağımlı olan hanelere yönelik olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından ihtiyaç sahiplerine sağlanmaktadır.

 

2024 yılında elektrik destek ödenekleri, hane halkı büyüklüğüne göre belirlenmiştir ve şu şekildedir:

 

1-2 kişilik haneler için 75 kWh için 130,09 TL, 3 kişilik haneler için 100 kWh için 173,46 TL, 4 kişilik haneler için 125 kWh için 216,82 TL ve 5 veya daha fazla kişilik haneler için 150 kWh için 260,19 TL.

 

"HABER MERKEZİ"