HASKÖY Haber Girişi : 22 Mart 2024 14:08

Hasköy’de dere taştı! İş yerleri sular altında kaldı

Hasköy’de dere taştı! İş yerleri sular altında kaldı
Muş’ta dün şiddetli yağan yağmur sonrası dere taştı. Evler, yollar ve iş yerleri sular altında kaldı.
Hasköy’de dere taştı! İş yerleri sular altında kaldı

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un Hasköy ilçesinde dün öğleden sonra ve akşam etkili olan şiddetli yağışlar, ev ve işletmelerde su baskınlarına neden oldu. Sel ile dere taşkınına yol açan yağışlar sonucunda tekstil atölyesi sular altında kaldı.

 

 

 

 


Muş’ta etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Muş’un Hasköy ilçesinde sağanak nedeniyle dere taştı. Bazı ev ve iş yerleri zarar gördü. 

 

 

 

 

 


“BÖYLE DEVAM EDERSE SABAHA KADAR ATÖLYE SULAR ALTINDA KALACAK”

 

 


Hasköy’de, tekstil atölyesi sular altında kaldı. Atölyede bulunan malzemeler hasar aldı. Atölyesi sular altında kalan Zeki Abakay, “İftara bir saat kala sağanak yağmur başlamış burada. Derenin taşmasıyla oradaki su rögarlardan tamamen atölyeye su baskını oldu. Bütün yetkili merceklere arayarak telefonla, bizzat arkadaşları göndererek yardım istedik. Ne afattan ne belediyeden nede herhangi bir devlet kurumundan bir yardım bize ulaşılmadı. Şuanda 300 milyona yakın bir zararımız var. Burada 300 bin metre kumaş var onun haricinde makinalarımız var bir sürü elemanların özel eşyaları var, bilgisayarlarımız var bunlar tamamen elden gitmiş yok olmuş. Şuana kadar hala afata ulaşmaya çalışıyoruz, ne telefonlara dönüş yapanlar var ne bizi arayan var ne de yardıma gelen var. Burada kaldık 15-20 kişi çalışanlarla bu işin içinden çıkmaya çalışıyoruz. Su tahliyesini kendi imkânlarımızla, dalgıçlarla, dinamolarla köylüden temin etmeye çalışıyoruz. Böyle devam ederse sabaha kadar atölye sular altında kalacak. Ne yapacağımızı şaşırdık. Kötü bir felaket yaşadık yani beklemediğimiz bir felaket olmuş, cümlemize geçmiş olsun, Allah beterinden korusun." dedi.  

 

 

 

 

 

Arkadaşlarıyla yardıma giden ilçe halkından Erkan Kürem, gazetecilere derenin taşması sonucu ilçede sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek, “Kahvede oturuyorduk bize haber geldi. Tekstilin su altında kaldığını ve arkadaşın baya zararı olduğunu gördük. Elimizden geldiğince kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin. Rabbim bir daha böyle bir acı bir afet göstermesin bize " ifadelerini kullandı.

 

 


“HABER: KADER AKÇİL”

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.