MUŞ Haber Girişi : 26 Nisan 2024 17:33

İtalyalılar Muş'ta halay çekerek ağaç dikti!

İtalyalılar Muş'ta halay çekerek ağaç dikti!
Muş İl Özel İdaresi tarafından yürütülen "İklim ve Çevre Sorunları Temelinde Birlikteyiz" Projesi kapsamında kentte gelen İtalya heyeti halay çekerek ağaç dikti.
İtalyalılar Muş'ta halay çekerek ağaç dikti!

ALPARSLAN DİYARI- Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı, Muş Valiliği, Avrupa Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği, Muş Alparslan Üniversitesi, Muş Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muş İl Özel İdaresi iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında ağaç dikme etkinliği düzenlendi.

 

 

 

 

İl Özel İdaresi'nde bahçesinde düzenlenen etkinlikte, Muş Valisi Avni Çakır, İtalya'dan gelen Mirabello Sannitico Belediye Başkanı Angelo Miniello ve heyeti, kurum amirleri ile proje ortaklar çam fidanı dikerek can suyu verdi.

 

 

 

 

 

İTALYA VE TÜRKİYE DOSTLUĞU ANISINA AĞAÇ DİKİLDİ

 

 

İtalya'nın Mirabello Sannitico belediye başkanı ve misafirlerini Muş'ta ağırladıklarını ve yürüttükleri proje kapsamında ağaç dikme etkinliğinde bir araya geldiklerini söyleyen Vali Çakır, "Avrupa Birliği projesinde iki paydaş kurum olarak İtalya'daki dostlarımız Muş'a geldiler. Burada sivil toplum kuruluşları, öğrencilerimiz ilgili tüm kuruluşlarımızın katılımıyla çok güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Şu an burada da iki ülke arasındaki kardeşliğin, dostluğun anısına ağaç dikme töreni gerçekleştirdik. Yaklaşık 100 fidanımızı burada toprakla buluşturduk. Bu projenin bir ayağı daha İtalya'da gerçekleşecek. Bu şekilde aramızdaki dostluk pekişmesinde hem de karşılıklı olarak çevrenin korunması, doğanın korunması konusundaki tecrübelerimizin de paylaşmasını sağlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 


“TÜRKİYE'NİN EN SICAK KANLI İNSANLARIN YAŞADIĞI KENTE GELDİNİZ”

 

 


İtalyan ekibini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Çakır, "İtalya heyetine, Türkiye'nin en sıcak kanlı insanların yaşadığı kentte geldiniz dedim. Gerçekten de kendileri de ilk geldiği saatten itibaren hem ülkemizde hem de Muş'a çok büyük bir sıcakkanlıkla karşılandıklarını söylediler. Biz de onlardan çok büyük mutluluk duyduk. Biz de İtalya ekibini ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyduk." dedi.

 

 

 

 


“YAŞADIĞIM BÖLGEDE BUNA BENZER BİR FOLKLOR EKİBİ VAR”

 

 

İtalya'dan gelen Mirabello Sannitico Belediye Başkanı Angelo Miniello de "Bu şehirde benden bir parçamın olmasını görmek ve bilmek, güzel bir duygu. Bugün benim ikinci günüm. Sayın valimizin desteğiyle böyle bir etkinlik yapmak çok hoşuma gitti. İlerleyen süreçte diktiğim ağacı gelip kontrol edeceğim. Çünkü artık benim bir parçam burada. Halayı çok beğendim. Benim yaşadığım bölgede buna benzer bir folklor ekibi var. Bizim folklor ekibimiz biraz daha farklı. Bu tür ekiplerin koruma altında olması gerekiyor, çünkü kültürümüzü yansıtıyorlar” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

“İNŞALLAH DİKTİĞİMİZ AĞAÇLAR UZUN ÖMÜRLÜ OLUR”

 

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ise "İklim ve Çevre Sorunları Temelinde Birlikteyiz projesi kapsamında Türkiye ve İtalya ile ortak ağaç dikme etkinliği düzenledik. İnşallah diktiğimiz ağaçlar uzun ömürlü olur. Çevreyi ve ağaçları koruyarak çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize iyi bir dünya bırakmak amacıyla ağaçları diktik. İnşallah hayırlara vesile olacaktır." dedi.

 

 

 

 

 

İtalya'dan gelen Mirabello Sannitico Belediye Başkanı Angelo Miniello ve heyeti folklor ekibiyle halay çekti.

 

 

 

 

 

Etkinliğe, kurum amirleri ve proje paydaşları katıldı.

 

 

“HABER: KADER AKÇİL”

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.