MALAZGİRT Haber Girişi : 21 Nisan 2024 10:05

Malazgirt Okçuhan Köyü sakinleri, tahrip olan meralarının onarılmasını bekliyor

Malazgirt Okçuhan Köyü sakinleri, tahrip olan meralarının onarılmasını bekliyor
Malazgirt Okçuhan köyünde yaşayan vatandaşlar, geçtiğimiz yıl şeker pancarı tarımında kullanılan traktörlerin yol olarak kullandığı ve TMO’nun depo olarak kullandığı meralarının zarar gördüğü iddiasıyla endişeli bekleyişlerini sürdürüyor.

ALPARSLAN DİYARI-Köy sakinleri, tahrip olan meralarının yeniden köyün tarım ve hayvancılığa kazandırılması için yetkililere çağrıda bulunuyorlar.

 

Köy muhtarı Mehmet Eren, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Meralarımız, geçen yıl yapılan şeker pancarı tarımında kullanılan traktörlerin yol olarak kullanıldığı sırada ciddi şekilde zarar gördü. Ayrıca TMO da meralarımızı depo olarak kullandı. Yaklaşık 800 dönüm meralarımız tahrip olmuş durumda. Geçen yıl bize söz verdiler: meralarımıza yonca ekeceklerdi, ancak bunu yapmadılar. Ne yazık ki, bu yıl da herhangi bir onarım çalışması yapılmadı. Köy halkı olarak meralarımızın elden geçirilerek tarıma kazandırılmasını ve verimli hale getirilmesini istiyoruz. Bu meralar, köyümüz için büyük bir geçim kaynağı ve önemli bir tarım alanıdır. Köyümüzde yaklaşık bin büyük baş hayvan şu anda ahırlarımızda bekliyor. Mera olmadığı için hayvanlarımızı çıkaramıyoruz," dedi.

 

 

Geçen yılın ardından, bu yıl da meraların eski verimliliğini kazanması için herhangi bir çalışma yapılmadığını belirten köy sakinlerinden Kerem Eren, ekonomik sıkıntıların arttığı bir dönemde meralarımızın verimsiz bırakılması üzerine köy halkını daha da zor duruma düşürdüğünü belirtti.

 

 

 

Köy sakinlerinden Mehmet Hanefi Güzel ise, "Sorunlarımızın çözümü için yetkililerin bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz. Meralarımızın yeniden düzenlenmesi ve yeşillendirme çalışması için gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz," şeklinde konuştu.

 

 

Yetkililer ise konuyla ilgili gerekli incelemeleri yapacaklarını ve köylülerin taleplerini dikkate alacaklarını belirtti.

 

 

 

HABER VEYSEL EŞİN