SAĞLIK Haber Girişi : 08 Mayıs 2023 17:25

Muş'a 500, Malazgirt'e 100, Hasköy'e 50 yataklı üç büyük hastane

Muş'a 500, Malazgirt'e 100, Hasköy'e 50 yataklı üç büyük hastane

Sağlık Bakanlığı, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ihtiyaç duyulan illerde sağlık yatırımlarının projelendirme, inşaat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. O illerden biri de Muş. Malazgirt’te yapımı tamamlanmak üzere olan 100 yataklı Devlet Hastanesinin ardından 26.08.2022’de ihalesi yapılan Muş Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve 10.05.2023 tarihinde ihalesi yapılacak olan 50 yataklı Hasköy yeni Devlet Hastanesi müjdesi vatandaşların yüzünü güldürdü. Hastanelerin 2024 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

“CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK YARIMI”

Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, “500 yatak kapasiteli Muş Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin temel kazılarına başlandı. Muş tarihinin en büyük yatırımını ilimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Böylesine büyük bir hizmeti ilimizle buluşturmak, kentte heyecan yaratmıştır. Bu binamızın tamamlanıp hizmet vermesiyle birlikte kentin önemli bir ihtiyacının karşılanması planlanıyor. Muş’umuza hayırlı olsun. Bu büyük yatırımın ilimize kazandırılmasında emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan başta olmak üzere, Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya, Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz’e ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

“MUŞ, İL DIŞI HASTA SEVKLERİNİN ÖNÜNE GEÇECEK”

Muş İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, hastanelerin bölgede önemli bir eksikliği gidereceğini belirterek şunları söyledi: “Başta 500 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere yeni hastanelerimizde tüm vatandaşlarımıza çok daha kaliteli hizmet verilecek. Ameliyathanesi, diyaliz ünitesi ve palyatif servisi, nitelikli hasta odaları, poliklinikleri ile Muş’un Hasköy ilçesi çok daha modern koşullarda hizmet verecek bir hastaneye kavuşacak. Hastanenin yapımı tamamlandığında 10 poliklinik, 6 yoğun bakım yatağı, 2 ameliyathane, 24 hasta odası ile hizmet verecek. Muş, il dışı hasta sevklerinin önüne geçecek, sağlık altyapısını güçlendirecek yeni yatırımlara kavuşuyor. 50 yataklı yeni hastane ile birlikte ilçedeki hasta yatağı ve yoğun bakım yatak sayısı artacak, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla hizmet kalitesi yükselecek. 500 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, Muş, Bingöl, Bitlis ve Ağrı illeri ve ilçelerine hizmet sunacak merkezi konumda olması bölge insanına büyük bir kolaylık sağlayacak.”