Muş'ta 1 Mayıs: Kadroya geçen işçilerin tayin ya da becayiş istiyoruz!

ALPARSLAN DİYARI- Muş Belediye meydanında bir araya gelen sendika üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Öz Sağlık-İş Sendikası temsilcisi Elif Şahin, HAK-İŞ'e gönül veren ve emeği için var gücü ile çalışan emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

 

 

 

 

“KADROYA GEÇEN İŞÇİLERİN TAYİN, BECAYİŞ GİBİ ÖZLÜK HAKLARININ TAM OLARAK VERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

 

 

HAK-İŞ'in, Türkiye ve dünya sendikal hareketinde emeğin ve emekçinin bugünü ve geleceği için durmadan çalışmaya devam edeceğini ifade eden Taşdemir, şöyle konuştu:

 

 

 

 

"Emeğin, emekçinin ve hak mücadelesinin gününde sosyal adalet, refah, güvenlik ve diyalog temelli taleplerimizi sıralıyoruz. Tazminatı hakkı korunarak yeni güvencelerle geliştirilmelidir. Emekli aylığı alt sınırının asgari ücret düzeyine yükseltilmesini talep ediyoruz. Belediye ve belediye şirketleri dahil bütün kamu çalışanlarının Kamu Çerçeve Protokolü'ne dahil edildiği bir model talep ediyoruz. 696 sayılı KHK kapsamı dışında kalan işçilerin kadroya alınabilmesine imkan sağlayacak bir düzenlemenin yapılmasını, kadroya geçen işçilerin tayin, becayiş gibi özlük haklarının tam olarak verilmesini istiyoruz."

 

 

 

 

“BİR AN ÖNCE SOYKIRIMIN SONA ERMESİNİ İSTİYORUZ”

 

 

Filistin başta olmak üzere, Suriye, Yemen, Libya, Afganistan, Irak, Somali, Arakan, Doğu Türkistan'da ve yeryüzünün bütün mazlum coğrafyalarında yaşanan insanlık dışı olaylara dur demek için meydanlarda olduklarını ifade eden Taşdemir, "Mazlum coğrafyalarda yaşanan insanlık dışı zulümlerin son bulması için uluslararası işçi hareketini duyarlılık göstermeye ve birlikte mücadeleye davet ediyoruz. HAK-İŞ olarak, Gazze'de ve Filistin'de şehit olan tüm kardeşlerimizi dua ve rahmetle yad ediyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyor, bir an önce soykırımın sona ermesini istiyoruz. HAK-İŞ olarak ülkemizi korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Türkiye'de ve dünyanın dört bir yanında iş kazası ve meslek hastalıklarında hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimizi dua ve rahmetle yad ediyoruz. HAK-İŞ olarak Türkiye Yüzyılı'nın emeğin ve emekçinin yüzyılı olacağına inanıyor, işçilerimizden aldığımız güç ile geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. HAK-İŞ olarak, Türkiye'nin geleceği, istikrarı, huzur ve güveni için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun" şeklinde konuştu.

 

 

“HABER: HARUN SEÇKİN”

 

 

 

 

 

 

 

  • 8 / 1 Muş'ta 1 Mayıs: Kadroya geçen işçilerin tayin ya da becayiş istiyoruz! 0

  • 8 / 2 Muş'ta 1 Mayıs: Kadroya geçen işçilerin tayin ya da becayiş istiyoruz! 1

  • 8 / 3 Muş'ta 1 Mayıs: Kadroya geçen işçilerin tayin ya da becayiş istiyoruz! 2

  • 8 / 4 Muş'ta 1 Mayıs: Kadroya geçen işçilerin tayin ya da becayiş istiyoruz! 3

  • 8 / 5 Muş'ta 1 Mayıs: Kadroya geçen işçilerin tayin ya da becayiş istiyoruz! 4

  • 8 / 6 Muş'ta 1 Mayıs: Kadroya geçen işçilerin tayin ya da becayiş istiyoruz! 5

  • 8 / 7 Muş'ta 1 Mayıs: Kadroya geçen işçilerin tayin ya da becayiş istiyoruz! 6

  • 8 / 8 Muş'ta 1 Mayıs: Kadroya geçen işçilerin tayin ya da becayiş istiyoruz! 7