EĞİTİM Haber Girişi : 04 Mayıs 2024 09:00

Muş’ta çocuklara tiyatro oyunuyla çevre bilincini anlattılar! 

Muş’ta çocuklara tiyatro oyunuyla çevre bilincini anlattılar! 
Muş Ulus Koleji düzenlediği tiyatro gösterisiyle çocuklara çevreye duyarlılığı anlattı. 

ALPARSLAN DİYARI- Muş Kültür Merkezinde Kukla ve Karagöz Kültürünü Araştırma ve Geliştirme Derneği (KU-KA) tarafından Ulus Koleji öğrencileri için düzenlenen tiyatro gösterisiyle çevreye duyarlılık anlatıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.

 

 

 

 

 

Ulus Koleji öğrencileri için çevre bilincini aşılamak amacıyla tiyatro etkinliği düzenledi. Muş Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte çocuklar hem eğlendi hem de çevre koruma konusunda bilinçlendirildi. Çocuklar, tiyatro oyununun yanı sıra şarkılara eşlik ederek dans etti.

 

 

 

 

 

Muş Kültür Merkezindeki oyunda, pikniğe gelen bir ailenin çevreyi kirleterek ve gürültü yaparak ormanda yaşayan hayvanların (Aslan, Timsah, Tavşan, Kurbağa, Köpek, Sincap) yaşam kalitelerini nasıl düşürdükleri üzerine vurgu yaptı. Ormanda yaşayan canlılar, bu aileye seyircilerin de yardımıyla bir ders verirler. Oyun sonunda, piknik ailesi; yaptıkları yanlışı anlayarak, ormanda yaşayan hayvanlardan özür diler ve bir daha böyle davranmayacakları, çevreyi koruyacakları, çöplerini çöp kutusuna atacakları ve gürültü yapmayacakları üzerine söz verirler. Bunun üzerine ormanda yaşayan hayvanlarla barışan piknik ailesi, onlarla dans ederek şarkılarını söyledi.

 

 

"HABER: HARUN SEÇKİN"